Iné športy

Sezóna ešte ani nezačala: A východoslovenský superpohár futsalisti Prešova vyhrali

Odštartovali priam vynikajúco. Hoci sa sezóna pre futsalistov Prešova ešte ani nezačala, už majú trofej. Vyhrali predsezónny zápas o superpohár.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna ešte ani nezačala: A východoslovenský superpohár futsalisti Prešova vyhrali
Zdroj: Futsal team Prešov

Futsalisti FK Prešov sa na novú sezónu pripravujú už od začiatku septembra. Pred jej začiatkom sa hralo finále historicky 1. východoslo­venského Superpohára, v ktorom proti sebe nastúpili hráči Grizzly Košice a FK Prešov. Z víťazstva a zisku cennej trofeje sa tešili Šarišania.

Trofej pred začiatkom

Po dvoch góloch Rudolfa Beliša a jednom presnom zásahu Richarda Pavla Vantrubu vyhrávali hráči Prešova 3:0. Pohodlný náskok hostí Košičania znížili až v závere. Šarišania teda ešte nezačali novú sezónu a už zaznamenali úspech. Pod vedením nových trénerov vyhrali 3:1 a získali cennú trofej. „Zápas bol celý čas v našej réžii. Hráči predviedli niekoľko krásnych herných kombinácií. Dali sme tri góly, vyšli nám ukážkové štandardky. Boli sme kreatívnejší a kombinačnejší ako súper. Víťazstvo je zaslúžené,“ zhodnotil tréner Marek Ondrík.

Futsalisti sa v Košiciach predstavili pod vedením nových trénerov premiérovo a hneď si pripísali veľký úspech. „Víťazstvo v pohári nás potešilo. Tento triumf nabudil aj chalanov, majú ešte väčšiu motiváciu do ďalšej práce. Do zápasu nastúpili hráči z kádra z minulej sezóny a doplnení boli futsalistami z juniorky. To čo sme si povedali, to hráči na palubovke dodržiavali. Počas celého zápasu sme pôsobili tímovejšie a technickejšie,“ zakončil prešovský tréner

Odštartovali aj juniori

Novú sezónu začali aj juniori FK Prešov a novú extraligovú sezónu 2017/2018 rozbehli výborne. V úvodných dvoch zápasoch bodovali naplno. V oboch stretnutiach sa im darilo strelecky, dokopy zaznamenali 13 gólov. Zápasy sa hrali v Košiciach. Prešovskí futsalisti sa v prvom stretnutí stretli s Levicami, ktoré zdolali vysoko 6:1. „Sme len na začiatku sezóny, ale v prvých dvoch zápasoch nám to išlo veľmi dobre. Chlapci pristúpili k súbojom zodpovedne. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany do brejkov, z ktorých sme dali päť gólov. Mali sme aj ďalšie šance, ale výsledok 6:1 hneď na začiatok je výborný,“ povedal tréner FK Prešov U20 Lukáš Vrbovský.

V druhom stretnutí jeho zverenci zvíťazili nad nováčikom súťaže z Lučenca 7:5. „Hráči Lučenca hrali pred nami proti Košiciam a majstra prekvapujúco zdolali. Videli sme, že v tíme majú dvoch Brazílčanov, čo nie je zvyčajné. Chlapci mali ešte vyššiu motiváciu, keďže Brazílčania majú futsal v krvi, veď tento šport k nim prišiel práve z Južnej Ameriky. Vyhrávali sme 3:1, súper potom vyrovnal na 3:3. V druhom polčase sme ale strhli víťazstvo na svoju stranu. Chlapcov chcem pochváliť za prístup, verím, že im to vydrží celú sezónu,“ praje si Lukáš Vrbovský, ktorý je aj asistentom trénera Pavla Michaloviča v slovenskej futsalovej reprezentácii do 17 rokov.

Olympijské hry mládeže

Krajinu v tejto vekovej kategórii reprezentujú aj traja hráči z Prešova – Kristián Medoň, Jakub Filip a brankár Tibor Boháč. So „sedemnástkou“ sa predstavili na minulotýždňovom turnaji Ostrava Cup, kde obsadili druhé miesto. Mladí Slováci si poradili s Francúzskom 2:0, nad Českom vyhrali 6:2 a podľahli iba Maďarsku. Na budúci týždeň ich čaká kvalifikácia o Olympijské hry mládeže v Buenos Aires 2018. V prešovskom futsalovom klube radi privítajú aj ďalších hráčov. Hlásiť sa môžu chlapci narodení v roku 2000 a mladší.

Informácie redakcii sprostredkovala Miroslava Baranová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM