Futbal

Obranca Tatrana Prešov Patrik Jacko: Po výmene trénera sme profesionálnejší

Hoci Žiline podľahli, stopér futbalistov Tatrana Prešov Patrik Jacko tvrdí, že po výmene trénera sú hráči profesionálnejší a čoskoro sa to aj prejaví.

Ilustračný obrázok k článku Obranca Tatrana Prešov Patrik Jacko: Po výmene trénera sme profesionálnejší
Zdroj: TASR

Ani po 13. kole Fortuna ligy si futbalisti 1. FC Tatran Prešov bodovo nepolepšili. Ich séria prehier sa natiahla na šesť zápasov, no v druhom dueli pod vedením trénera Sergija Kovalca potvrdili výkonnostný progres.

Rozhodla chyba

Sergij Kovalec sa prešovského tímu ujal po prehre 1:3 v Ružomberku a odvtedy jeho tím podľahol 2:3 Slovanu Bratislava a 0:1 Žiline. „Prehrali sme, takže o spokojnosti nemôže byť reč. Myslím si však, že sme odohrali dobrý zápas. Žilina mala šance, my sme najmä za stavu 0:0 mali tiež svoje. Potom sme vzadu spravili chybu, konkrétne ja, čo ma veľmi mrzí a Žilina to využila. Nechceli sme otvárať hru, pretože so Žilinou sa nedá hrať otvorený futbal. Tréner nás pred zápasom nabádal, aby sme hrali kompaktne ako mužstvo a nedávali priestor Žilinčanom, ktorí sú silní v kombináciách. Výsledok nás veľmi mrzí, pretože sme si nejaké body zaslúžili,“ uviedol obranca Jacko.

Prešovčania nezopakovali senzačné víťazstvo 3:2 z 2. kola v Žiline a potvrdili, že na „domácom“ štadióne v Poprade sa im nedarí. Zo šiestich tohtosezónnych domácich zápasov na ňom získali iba jediný bod za remízu 2:2 so Senicou.

Jacko: Sme väčší profesionáli

Nelichotivou je aj aktuálna séria šiestich prehier a deviatich stretnutí bez víťazstva. Dôvodom na spokojnosť nie je ani 11. priečka, ktorá je výrazne vzdialená od vytúženej účasti v prvej šestke. „Samozrejme, že to má vplyv na atmosféru v kabíne. Keby sme získavali body, bolo by to lepšie. Myslím si však, že sme sa v nedávnych zápasoch zlepšili. Už to len potvrdiť výsledkami,“ poznamenal Jacko.

Prešovčania by v najbližšom zápase pod Zoborom radi využili slabšiu formu nováčika z Nitry. Potom absolvujú dve domáce stretnutia s Michalovcami a Zlatými Moravcami, v ktorých by radi potvrdili, že im trénerská zmena prospela. „Po výmene trénera sa toho dosť zmenilo. Celé je to v pozitívnejšom duchu a poňaté viac kolektívne. Trávime viac času na štadióne, sme väčší profesionáli. Verím, že sa tvrdá práca na ihrisku i mimo neho prejaví aj vo výsledkoch. Cítime, že je to lepšie, no stále nám k víťazstvám chýba kúsok,“ dodal Jacko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM