Správy

Sekčovčania sa nepotešia: Odstávka teplej vody potrvá ešte niekoľko dní

Práce na rozsiahlej výmene potrubí teplovodu na prešovskom sídlisku finišujú. Ešte to však Sekčovčania musia vydržať.

Ilustračný obrázok k článku Sekčovčania sa nepotešia: Odstávka teplej vody potrvá ešte niekoľko dní
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, presný zoznam bytových domov je zverejnený na webstránke spomenutej spoločnosti.

Práce finišujú

„V súčasnosti je realizovaná rozsiahla výmena potrubí na hlavnej vetve centrálneho horúcovodného rozvodu, ktorý zásobuje teplom celé sídlisko Sekčov. Práce na jednotlivých vetvách však pomaly finišujú. Rozvody medzi jednotlivými výmenníkovými stanicami sú už vymenené a pozvárané. Nasleduje posledná etapa prác, a to spojenie centrálnej kotolne Sekčov s rozvodom medzi výmenníkovými stanicami T 1 až T 7 a novou vetvou pozdĺž ulice Armádneho generála Svobodu,“ uviedla Šitárová.

Odstávka je nutná

Ako ďalej povedala, pod štvorprúdovou cestou Armádneho generála Svobodu je kolektor, v ktorom sú uložené potrubia. Nachádza sa tam aj potrubie, ktorým bolo plánované prepojenie s jadrovou elektrárňou v Kecerovciach.

„Počas prác bude na oboch stranách odkrytá šachta a popod cestu sa staré potrubia nahradia novými horúcovodnými s dĺžkou 40 metrov. Táto náročná technická pasáž je len začiatkom zložitého procesu zvárania, plnenia a tlakovania potrubí vodou. Dlhšia odstávka všetkých výmenníkových staníc na sídlisku Sekčov je preto nutná,“ vysvetlila Šitárová.

V tejto súvislosti tak spomenutá spoločnosť prosí občanov o trpezlivosť pri odstávke teplej úžitkovej vody. Tá je odstavená už od pondelka 17. 8. a odstávka potrvá až do pondelka 31. augusta do 23:00 hod.

A v obrazoch nájdete aj to, akú novinku majú v obci Kapušany pri Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Atypické cyklostojany sú v Kapušanoch pri Prešove novinkou
7
Galéria
Zdroj: Mária Majirská
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM