Samospráva

Rozpočet Prešova prešiel zmenou: Poslanci schválili jeho štvrtú úpravu

Prešovskí mestskí poslanci na svojom utorňajšom rokovaní schválili v poradí štvrtú zmenu rozpočtu. Ten sa zvyšuje o približne 1,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Rozpočet Prešova prešiel zmenou: Poslanci schválili jeho štvrtú úpravu
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

„V príjmoch sú zapracované dividendy a podielová daň. Ďalej sú tam aj príjmy škôl a školských zariadení. Najväčšia položka výdavkov je transfer pre dopravný podnik vo výške 702 000 eur ako vyúčtovanie straty za rok 2017. Ďalej je to revitalizácia nákupného centra Centrum ako záväzok vo výške 151 500 eur. Ďalej 63 400 eur je na údržbu verejnej zelene a to kosenie, 50 000 je určených na údržbu dažďovej kanalizácie, 60 000 na opravu havarijného stavu oporného múra na ulici Za Kalváriou. Takisto ešte je doplnených 60 000 eur na súvislú opravu ciest a chodníkov na ulici Družstevnej a Murárskej,“ uviedla vedúca odboru ekonomiky a podnikania prešovskej radnice Martina Kolarčíková.

Výnos dane z príjmov sa na základe poslaneckého návrhu zvyšuje o 143 500 eur. „To znamená, že to bude približne viac ako 900 000 eur. Každomesačne dostávame takzvanú podielovú daň, ale stále vychádzame zo skutočnosti a prognózy, je to orientačné číslo. Snažíme sa dodržiavať princíp opatrnosti,“ povedala Kolarčíková.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM