Ľubomír Hudačko Správy

Rodičia, dobré správy: V Prešove idú rekonštruovať škôlky, rozšírenie kapacít aj nové spálne!

Dobré správy! Tri žiadosti na rozšírenie kapacít materských škôl v Prešove boli schválené. Tie sa tak budú rozširovať a rekonštrukcia má v sebe zahŕňať nové spálne, šatne a toalety so sanitou.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, dobré správy: V Prešove idú rekonštruovať škôlky, rozšírenie kapacít aj nové spálne!
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo by sa mali rozšíriť kapacity o 60 detí v MŠ Budovateľská, MŠ Sládkovičova a MŠ Hviezdoslavova.

Mesto už podpísalo zmluvu o nenávratný finančný príspevok vo výške približne 147 000 eur s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Škôlky sa budú rozširovať zrejme na prelome roka 2015 a 2016. Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, proces rekonštrukcie musí prejsť zákonnými lehotami a výberovými konaniami.

Stále prebieha výber projektantov na spracovanie projektu a dokumentácie pre stavebné povolenie i následnú realizáciu stavby. Až potom sa začne súťaž na dodávateľa stavebných a rekonštrukčných prác. Opravy prebehnú až po podpise zmluvy s víťazným uchádzačom.

Pri dodržaní všetkých zákonných lehôt je podľa hovorkyne predpoklad, že rekonštrukcie sa začnú realizovať na prelome rokov. V budúcoročnom rozpočte však už budú zahrnuté náklady na spolufinancovanie mesta vo výške päť percent i financie na vlastné investičné práce. V troch škôlkach vzniknú tri triedy s príslušenstvom. Rekonštrukcia v sebe zahŕňa nové spálne, šatne a toalety so sanitou.

Čítajte tiež:

Mamičky a oteckovia, zbystrite pozornosť: Ako budú cez prázdniny otvorené prešovské škôlky?

Materské školy v Prešove zaznamenali spolu 950 žiadostí o prijatie: Zapísať chceli aj ročné dieťa

V Prešove odštartovala veľká rekonštrukcia: V meste vynovujú telocvičňu za 180 000 €!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM