Správy

Robia dobré meno nášmu mestu: Prešovských hádzanárov prijala primátorka

O jednu z naj sezón v histórii klubu Tatrana Prešov sa zaslúžili nielen hráči áčka, ale aj mládežnícke tímy. Prešovských hádzanárov prijala primátorka.

Ilustračný obrázok k článku Robia dobré meno nášmu mestu: Prešovských hádzanárov prijala primátorka
Zdroj: Mesto Prešov

Po správe o zaradení hádzanárov Tatrana Prešov priamo do skupinovej fázy Ligy majstrov v budúcej sezóne, sa úspešní tréneri mládežníckych tímov Tatrana stretli s primátorkou Andreou Turčanovou.

Zadosťučinenie a odmena

Tá zablahoželala všetkým tímom a vyjadrila vieru v ďalšie úspechy a hrdosť na tímy Tatrana, ktoré trénujú a nosia úspechy do Prešova. Majiteľ klubu Miloslav Chmeliar vyjadril radosť nad úspechmi, ktoré vníma ako zadosťučinenie a odmenu za drinu hádzanárov a investície do priestorov i športu.

O jednu z najúspešnejších sezón v histórii klubu sa zaslúžili mládežnícke tímy. Mladší a starší dorastenci, ako aj mladší žiaci, sa stali majstrami Slovenska. Starší žiaci vybojovali titul vicemajstrov SR. Mladší dorastenci i žiaci navyše tento úspech ešte prikrášlili víťazstvom v Česko-slovenskom pohári.

Ziskom titulu majstrov Slovenska v kategórii mladších žiakov hádzanárske tímy Tatrana Prešov definitívne zakončili mimoriadne úspešnú sezónu 2017/18. Získali v nej štyri majstrovské tituly, jeden titul vicemajstra, ale i novozaložený Ligový pohár. Prakticky každý tím teda skončil sezónu ziskom trofeje. Klub tak potvrdil svoje dominantné postavenie v mužskej hádzanej na Slovensku, pričom uspel aj v konkurencii s poprednými českými klubmi v jednotlivých kategóriách.

Pútal naj pozornosť

Najväčšiu pozornosť v skončenom ročníku však pútal seniorský A-tím, ktorý doma dominoval, no nestratil sa ani na medzinárodnej scéne. Pod vedením chorvátskeho kouča Slavka Golužu najskôr začal Tatran sezónu ziskom prestížneho Česko-slovenského pohára.

K nemu potom, po víťazstve vo finálovom dvojzápase proti Považskej Bystrici, pribudol aj Slovenský pohár. V ére slovenskej samostatnosti bol jubilejný pätnásty, z toho dvanásty v rade za sebou. Premiérovo sa v najvyššej slovenskej súťaži predstavil okrem prvého tímu aj celok s označením Tatran Prešov II. Zaslúžene získal Ligový pohár za konečnú 5. pozíciu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM