Ľubomír Hudačko Rôzne

Riaditeľ prešovskej Hotelovej akadémie už zažil kadečo: Kvôli študentom musel jesť slimáky!

Riaditeľ prešovskej Hotelovej akadémie si od hektického povolania nájde chvíľu aj pre seba. Jozef Šenko prezradil, že rád relaxuje v záhradke. Škola mu už pripravila aj úsmevné momenty, na ktoré doteraz nezabudol. Pred žiakmi musel jesť napríklad slimáky :)

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ prešovskej Hotelovej akadémie už zažil kadečo: Kvôli študentom musel jesť slimáky!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí ho v Prešove poznajú ako riaditeľa, no je to aj záhradkár. Šéf prešovskej Hotelovej akadémie má totiž pri meste záhradku a keď mu to čas dovolí, zvykne práve tam zájsť za odreagovaním sa.

Jozef Šenko navyše zarezáva na Hotelovej akadémii nie len ako riaditeľ, ale aj učiteľ. A od svojich žiakov dostáva i darčeky. „Radosť mi urobí pozdrav v obálke k narodeninám, robia v rámci krúžku výrobky a prídu sa s tým pochváliť a dostanem to ako darček. Napríklad Pernikársky krúžok, kde patria aj zložitejšie veci. V treťom ročníku robia Banket alebo Recepciu, to majú v rámci vyučovania a tam ma pozvú. Ja sa idem pozrieť aspoň na chvíľu na to, čo vyrobili,“ uviedol pre náš portál.

Úsmevná story so slimákmi

No v škole dochádza sem-tam aj na úsmevné momenty. A niektoré mu dokonca nadlho ostanú v pamäti. Taký je aj príbeh, ktorý kedysi odštartoval na nitrianskom Agrokomplexe, no rozuzlenie nastalo práve počas vyučovania. Všetko sa dokonca udialo ešte v začiatkoch, keď nastúpil do školy ako radový učiteľ. ***„Na Agrokomplexe bola jedna firma, ktorá chovala slimáky. Na konzumáciu, predávali ich sterilizované a podobne. Mali tam aj receptár na ich prípravu. Tak som si to priniesol a len tak zo žartu som povedal žiakom na vyučovaní, že keď nazbierajú slimáky, tak si ich pripravíme v škole,“ vysvetľuje.

To však ešte J. Šenko nemohol tušiť ako vážne sa jeho študenti úlohy zhostia a najmä, čo bude vzápätí nasledovať. „Chlapci doniesli jedno štvorlitrové sklo slimákov v ulitách. Tak sme sa do toho pustili podľa návodu a receptára. Keď bolo nutné už degustovať, tak sme si to položili na stôl a povedal som im, že to, čo si navarili, nech si aj zjedia. A oni okolo mňa stáli a povedali, že ale vy prvý. Tak som už nemohol povedať nie a začal som prvý a ochutnal som. Keď videli, že sa mi nič nestalo, dali si aj oni. Slimákov sme potom pripravovali ešte niekoľkokrát. Boli aj takí, čo nechceli a nakoniec predsa len ochutnali,“ dodal so smiechom riaditeľ známej prešovskej školy.

Má blízko k hudbe

Podľa neho sa na jednej strane hovorí o tom, že učiteľstvo je poslanie, na druhej nie je docenené v spoločnosti. „Je to pravda, ale mnohí učitelia by sa mali nad sebou zamyslieť, či by nemali trošku pridať a trošku inak sa k žiakom správať, hoci viem, že každý má svoje problémy. Máme všelijakých žiakov. Kým niečo vážne nevyvedú, je to v rámci normy,“ poznamenal.

Jozef Šenko nám prezradil, že má blízko k hudbe a keď bol na vysokej škole, spieval dokonca v zbore. Keď prišiel do Prešova, nahovárali ho, aby šiel spievať do zboru Moyzes. „Už ani neviem, či ešte funguje. No venoval som sa iným veciam, takže som tam nešiel. Možno to bolo na škodu, lebo počas štúdia som päť rokov chodil do zboru. Bol to dobrý relax,“ dodáva na záver.

Prečítajte si aj rozhovor s riaditeľom Hotelovej akadémie!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM