Správy

Rekordné víťazstvo hádzanárov Tatrana Prešov: V prvom polčase inkasoval len trikrát

To bol výsledok ako hrom. Hegemónia prešovských hádzanárov pokračuje aj v aktuálnej sezóne, ba čo viac. Súpera tentoraz rozdrvil nevídaným debaklom.

Ilustračný obrázok k článku Rekordné víťazstvo hádzanárov Tatrana Prešov: V prvom polčase inkasoval len trikrát
Zdroj: Viktor Zamborský

Prešovčania majú na konte najvyššie tohtosezónne víťazstvo. Na domácej palubovke si poradili s tímom HK Agro Topoľčany vysoko 46:11 (22:3) a nadviazali tak na vysoký triumf nad týmto súperom z jeho palubovky (42:14) zo septembra minulého roka. Redakciu Dnes24 o tom informoval prešovský hádzanársky klub.

Úvod určil zvyšok

Osud zápasu domáci spečatili prakticky už v úvodnej desaťminútovke, v ktorej si vypracovali desaťgólový náskok.

Za úvodných vyše 20 minút dovolili hosťom zaznamenať iba jediný gól, celkovo v prvom polčase tri a už po polhodine si vypracovali 19-gólový náskok. Ten v druhom dejstve zvýšili na konečných 35 gólov.

Tatran vyhral všetkých 13 odohratých zápasov a s plným počtom 26 bodov má pred druhou v tabuľke Považskou Bystricou osembodový náskok.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Myslím si, že sme sa na zápas dobre koncentrovali. Hrali sme hádzanú, ktorú preferujem a chcem, aby hráči takto hrali. Takúto hru som si predstavoval od začiatku sezóny. Škoda, že nám ju kazili zranenia a korona. Samozrejme, že tu boli chyby, najmä v situáciách, keď koncentrácia trochu upadla. Pred utorňajším zápasom nám najväčšie starosti urobilo to, že nevieme ako to bude vyzerať s Michalkom.“

Nuno Santos, krídlo Tatrana: „Pre nás bol zápas dobrou prípravou na utorkový duel v Záhrebe. Precvičili sme si rýchle protiútoky, kompaktnosť obrany. Odviedli sme dobrú robotu. Pre mňa to bol prvý zápas, pretože počas týždňa proti Hlohovcu som nenastúpil. Cítil som sa dobre a najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Môžeme sa tak sústrediť na ďalší zápas."

SHE – 14.kolo (predohrávka): Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany 46:11 (22:3)

  • Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek 2, Santos 11, Pacecho 3, Fech 3, Rečičár 10, Michalka 4, Grzentič 4, Hernandez 2, Carapkin 7.
  • Najviac gólov súpera: Majerník a Kober po 3, Valent 3/1, Petruš 2
  • 7-metrové hody: 0/0 – 3/1
  • vylúčenia: 2:2.
  • Priebeh: 3:0, 18:1, 20:3, 29:4, 32:5, 35:8, 40:9, 42:10.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Viktor Zamborský

Šport v Prešove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM