Správy

Dva nezdary si vynahradili v derby so Svidníkom: Volejbalisti sú doma suverénni

Volejbalistov VK Mirad Unipo Prešov delí už len jedna výhra od celkového triumfu v základnej časti extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Dva nezdary si vynahradili v derby so Svidníkom: Volejbalisti sú doma suverénni
6
Galéria
Zdroj: Daniel Koháni

Prešovskí volejbalisti v stredajšej domácej dohrávke 11. kola zvíťazili v regionálnom derby nad hráčmi TJ Slávia Svidník 3:1 a vybojovali si jubilejnú desiatu výhru v sezóne (10–2). Stalo sa tak po dvoch prehrách za sebou. Redakciu Dnes24 o tom z prešovského klubu informovala Jana Palenčárová.

Bez straty bodu

Zverenci trénera Mareka Kardoša majú dve kolá pred koncom na konte 30 bodov a na čele päťbodový náskok pred Myjavou. Prešovčania môžu spečatiť prvenstvo v základnej časti a postup priamo do semifinále play-off v sobotu na palubovke ŠŠ Trenčín.

Bodovo sa v zápase najviac darilo poľským univerzálom – prešovský Szarek pomohol k víťazstvu 24 bodmi, svidnícky Pietrzak získal ešte o bod viac. Sekundovali im smečiari Petráš (18) a Sopko (16).

Pre Prešovčanov to bolo posledné domáce vystúpenie v základnej časti, v siedmich súbojoch na svojej palubovke nestratili ani bod.

Názory trénerov

Marek Kardoš, tréner VK Mirad Unipo Prešov: „Som rád, že nám stačí už len jedno víťazstvo k potvrdeniu líderskej pozície po základnej časti. Chlapci si za to, ako trénovali v poslednej dobe naozaj zaslúžili víťazstvo po skoro dvoch mesiacoch. Potvrdili sme domácu neporaziteľnosť v hale. Urobili sme menej chýb na útoku aj v obrane. Súper naopak, ten set, ktorý dotiahol a vyhral, vtedy sme my urobili strašne veľa chýb.“

Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník: „V prvom sete sme urobili dve chyby, ktoré sme nemuseli urobiť, a ktoré sa nám nemôžu stávať, a mohlo to byť opačne. V druhom sete nás súper odtlačil servisom, najmä Sopko st. a Szarek. V treťom sete sme otočili nepriaznivý stav, čo si veľmi vážim. V štvrtom sete sme urobili tri prešľapy na podaní, to nás musí mrzieť. Štvrtý set skončil 25:23, takže nebol to zlý zápas, ale tých chýb sa musíme vyvarovať. Do play-off nám zostávajú dva zápasy, tak verím, že to vylepšíme.“

  • Hráči zápasu: Łukasz Szarek (Prešov) – Juraj Jurko (Svidník)
  • Rozhodovali: Igor Porvazník, Peter Höger

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Výhra Prešovčanov v derby proti Svidníku vo volejbale
6
Galéria
Zdroj: Daniel Koháni
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM