Správy

Rekonštrukcia Jarkovej odhalila problémy: Mohlo by dochádzať k prepadom časti vozovky

Mesto vyzvalo majiteľov nehnuteľností na Jarkovej ulici, aby zrealizovali nápravu, kým je stavba odkrytá. Mohlo by totiž dochádzať k prepadom časti vozovky.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Jarkovej odhalila problémy: Mohlo by dochádzať k prepadom časti vozovky
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Rekonštrukcia Jarkovej ulice odhalila, že pri viacerých stavbách chýbajú kanalizačné prípojky, alebo viaceré existujúce prípojky sú v nevyhovujúcom sta­ve.

Sú v nevyhovujúcom stave

Mesto Prešov preto vyzvalo obyvateľov týchto nehnuteľností, aby prípojky bezodkladne uvidli do funkčného stavu. Rekonštrukcia Jarkovej ulice, ktorá sa začala 4. mája 2020, je v plnom prúde.

„Po odkrytí konštrukčných vrstiev vozovky sa však zistilo, že viacerí vlastníci nehnuteľností nemajú svoje dažďové zvody zaústené do kanalizácie, prípadne sú v nevyhovujúcom stave, čo znamená, že dažďová voda sa stráca pod vozovkou,“ vysvetlil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Výmenu potrebujú aj viaceré prípojky splaškových kanalizácií z jednotlivých nehnuteľností.

Deštrukcie, prepady, poruchy

Po ukončení výstavby konštrukčných vrstiev by totiž mohlo dochádzať k deštrukciám alebo prepadom časti vozovky, prípadne k poruchám na týchto prípojkách, čo by viedlo k následným prekopávkam.

„Vlastníci nehnuteľností sú zo zákona povinní zabezpečiť opravu kanalizačných prípojok v čo najkratšom čase. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k predĺženiu lehoty ukončenia rekonštrukcie. Bližšie informácie poskytne Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby, MsÚ Prešov,“ doplnil hovorca.

A v obrazoch si pozrite aj vizualizácie Jarkovej ulice spred 4 rokov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Jarková ulica v Prešove: Pozrite si vizualizácie jej chystanej rekonštrukcie
7
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM