Ľubomír Hudačko Iné športy

Rastislav Miklič sa mu venuje dlhé roky: Cesta trénera karate nie je jednoduchá

Má jasnú definíciu športu, ktorý v Prešove dosahuje samé úspechy. Rastislav Miklič sa mu venuje dlhé roky aj ako tréner, hoci cesta to nie je jednoduchá.

Ilustračný obrázok k článku Rastislav Miklič sa mu venuje dlhé roky: Cesta trénera karate nie je jednoduchá
Zdroj: Karate klub Junior Prešov

Karate sa venuje už približne 35 rokov, teda od svojich štrnástich. Rastislav Miklič je dokonca trénerom terajších trénerov v prešovskom Karate Klub Junior.

„Áno je to pravda. Bol som spoločne s Jozefom Novákom pri ich prvých krokoch a oboznámení sa s týmto nádherným bojovým umením a športom. Je to úžasný pocit, neskutočne ma teší a som spokojný a hrdý na chalanov, že to nezabalili a taktiež sa dali na cestu trénerov, ktorá nie je vôbec jednoduchá,“ hovorí v rozhovore Miklič. Podľa jeho slov je definíciou karate kondícia, zdravie, duševná pohoda, disciplína, rešpekt a super kolektív.

Trénerom je už približne 28 rokov. „Ak si to dobre pamätám, tak je to od roku 1990 a začínal som s karate v Levoči pod vedením senseia Ladislava Ogurčáka. Jemu vďačím za všetko. A mojím cieľom do budúcna je odovzdať v karate všetko čo viem, čo najviac mladým ľuďom,“ povedal Miklič a na záver dodal niečo k svojej záľube v tetovaniach. „Tetovanie sa mi páči. Mám aj niečo nové na pláne, ale kedy to bude zrealizované ešte neviem,“ zakončil sympatický lodivod prešovských talentovaných športových nádejí v karate.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM