Správy

Prvé zasadnutie prešovských poslancov: Schválili aj zloženie mestskej rady

Zriadením mestskej rady, komisií pri mestskom zastupiteľstve, aj výborov v mestských častiach sa na 1. zasadnutí zaoberali prešovskí mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Prvé zasadnutie prešovských poslancov: Schválili aj zloženie mestskej rady
Foto: Ľubomír Hudačko

Ako informovala primátorka Prešova Andrea Turčanová, novým viceprimátorom sa stal poslanec Vladimír Feľbaba (KDH, OĽaNO, Nova). V novom volebnom období budú v rámci MsZ pôsobiť tri poslanecké kluby.

Najsilnejším je klub KDH, OĽaNO, Nova a nezávislých poslancov, má 13 členov a jeho predsedníčkou sa stala Zuzana Bednárová. Klub Smeru-SD, Mosta-Híd a nezávislých má deväť členov a na jeho čele je Juraj Hudáč. Klub nezávislých kandidátov, Spolu–občianska demokracia a Šanca má päť členov a jeho predsedom je František Oľha. Štyria poslanci ostali nezaradení, sú nimi Janette Langová, Daniela Mrouahová, Marta Kollárová a Rudolf Dupkala.

Zastupiteľstvo schválilo aj nových členov mestskej rady, zloženie deviatich komisií pri MsZ, a to finančnej, plánovacej a správy mestských organizácií, komisie pre územný plán, výstavbu, dopravu a životné prostredie, pre disponovanie s majetkom mesta, komisie pre podnikateľskú činnosť a strategický rozvoj, komisie školstva a telesnej kultúry, komisie pre kultúru, národnostné menšiny a zahraničné kontakty, komisie sociálnej, pre ochranu verejného poriadku a na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. Zastupiteľstvo odsúhlasilo sedem výborov mestských častí, ktorých prvé zasadnutia by sa mali konať v decembri. A určení boli aj sobášiaci, ich mená si môžete pozrieť v tomto článku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM