Hádzaná

Prvé kolo majú úspešne za sebou: Majstri z Prešova v hádzanej nadeľovali 40-tku

Víťazný vstup do novej hádzanárskej sezóny zaznamenali hráči Tatrana Prešov, keď na palubovke Topoľčian vyhrali v 1. kole Slovnaft handball extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Prvé kolo majú úspešne za sebou: Majstri z Prešova v hádzanej nadeľovali 40-tku
Zdroj: TASR

Prešov nad domácim Agrom Topoľčany vyhral vysoko 40:17 (18:8). V otváracom stretnutí ročníka sa najčastejšie gólovo presadil Javier Muňoz Cabezon, ktorý konto súpera zaťažil desiatimi gólmi. S výnimkou brankárov sa však v zápase gólovo presadili všetci hráči.

V 2. kole SHE čakajú už v piatok 6. septembra od 17. hodiny na zverencov trénera Slavka Golužu v domácom prostredí hráči ŠKP Bratislava. Ešte predtým ale absolvuje Tatran v domácej aréne úvodný zápas SEHA Gazprom ligy proti ukrajinskému Motoru Záporožie. Duel je na programe v stredu 4. septembra o 19. hodine.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Hrali sme proti súperovi na inej kvalitatívnej úrovni. Poňali sme duel aj ako prípravu na náročný zápas, ktorý nás čaká v stredu proti súperovi z úplne iného súdka. Preto sme v zápase rotovali všetkých hráčov. Ukázali sme, že sme lepším tímom, no teraz sa už musíme sústrediť na zápas proti Záporožiu.“

Lukáš Urban, spojka Tatrana: „Pri všetkej úcte k Topoľčanom, toto pre nás bol prípravný zápas na Motor Záporožie. Musíme si v hlavách ešte prejsť jednotlivé situácie, čo môžeme urobiť lepšie, pretože v stredu príde veľmi silný super. Máme ešte jeden tréning, určite si pozrieme video a v stredu pôjdeme naplno do prvého zápasu v SEHA lige. Musíme ešte zlepšiť nejaké situácie, pretože Motor určite potrestá naše chyby a tak sa im chceme vyvarovať.“

HK Agro Topoľčany – Tatran Prešov 17:40 (8:18)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 1, Djerič 2, Lapajne 2, Krok 2, Muňoz 10/1, Urban 5, Hozman 1, Vučko 4, Straňovský 2, Michalka 4, Grzentič 1, Carapkin 2, Afanou-Gatine 4.
  • Najviac gólov súpera: Minarovský a Blaho po 4, Valko 3
  • 7-metrové hody: 3/2 – 2/1
  • vylúčenia: 3 – 2
  • Priebeh: 0:1, 3:3, 3:6, 5:6, 5:13, 7:15, 8:20, 10:23, 11:26, 13:32, 15:37, 16:39

A v obrazoch si pozrite aj to, ako nedávno zápolili na staručkom štadióne hokejbalisti. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zaspomínali si na niekdajšie časy: Takto zápolili hokejbalisti v Prešove
18
Galéria
Zdroj: PHbL

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM