Hádzaná

Hádzanárky Prešova len tesne neuspeli: So Zlínom v 1. kole prehrali o jediný gól

Hádzanárky ŠŠK Prešov duel nového ročníka MOL ligy prehrali tesne o jeden zásah. Zlínu podľahli 28:29, pričom po 1. polčase doťahovali náskok piatich gólov.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky Prešova len tesne neuspeli: So Zlínom v 1. kole prehrali o jediný gól
Zdroj: TA3

Skóre otvorili naše dievčatá, keď v druhej minúte si hneď prvý gól v novej sezóne na svoje konto pripísala Tatiana Šutranová. Polčas hráčkam napokon ušiel o 5 gólov, ale v tom druhom zabojovali a doťahovali súperku ako na hojdačke.

Najmä posledných 10 minút zápasu to vyzeralo vyrovnane, no hráčky koniec zápasu nezvládli podľa predstáv a nakoniec prehrali o jediný gól 28:29.

Tréner po zápase

Maroš Vikartovský – tréner: „Z našej strany to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. Podľa môjho názoru sme v prvom polčase nastúpili veľmi sebavedomo a s očakávaním, že sa súper porazí sám. Nefungovala nám obrana a ani útok, a koniec prvého polčasu bol ako zo zlého sna, keď sme presilovku prehrali 0:2. V druhom polčase sme zmenili hlavne obranu a tak sme dostali súpera pod tlak, ten začal strácať lopty a my sme ich trestali protiútokom.“

„Zásadný rozdiel však zohral prístup mojich hráčok, ktoré dokázali hrať svoju hru 15 – 20 minút, s čim sa nedá vyhrať. Myslím si, že zápas vyhral skôr šťastnejší ako lepší. V zápase s Olomoucom, ktorý doma hráme už túto sobotu, budeme musieť zlepšiť obranu, komunikáciu v nej a zároveň v útoku nám musí ísť lopta viac z ruky, pretože hra so Zlínom bola statická. Pevne verím, že zaberú aj kľúčové hráčky, od ktorých som očakával viac,“ povedal podľa klubového webu.

HC Zlín – ŠŠK Prešov 29:28 (16:11)

  • Najviac gólov: Hubová 7, Minarčíková 7/4, Sekulová 5/2 – Popovcová 10/2, Šutranová 6, Klučková 3
  • Rozhodovali: Šlezingr, Špunar,
  • 7 m hody: 7/6 – 3/2,
  • vylúčené: 8:5,
  • ČK: Kříčková (Zlín)

A v obrazoch si pozrite aj to, ako nedávno zápolili na staručkom štadióne hokejbalisti. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zaspomínali si na niekdajšie časy: Takto zápolili hokejbalisti v Prešove
18
Galéria
Zdroj: PHbL

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM