Ľubomír Hudačko Futbal

V pohárovom derby uspel Tatran Prešov: Veľký Šariš zdolal vysoko 4:1, VIDEO

Medzi Prešovom a Veľkým Šarišom bolo na programe veľké derby. Stretli sa v pohárovom meraní síl a favorit potvrdil svoju úlohu výhrou. Pozrite si aj video.

Zdroj: Dnes24.sk

Atraktívny zápas susedského derby si pozrelo vyše 1 000 divákov. Favorit stretnutia bol daný jasne, domáci tím sa však držal solídneho výsledku až do hodiny hry.

V závere ešte nastrelili aj brvno a niekoľkokrát súpera zvučného mena preverili. Do duelu nastúpil aj hrajúci tréner Peter Petráš a odohral celých 90 minút.

Hlasy po zápase

Jozef Kováč, asistent trénera 1. FC Tatran Prešov: „Cieľ sme splnili čo sa týka postupu do ďalšieho kola Slovenského pohára. Prvý polčas bol taký mdlý, chceli sme riešiť veci profesorsky, čo sa nám mohlo vypomstiť, ale dali sme gól. Po prestriedaní to už vyzeralo, tak ako má. Tieto zápasy bývajú najťažšie aj keď niekto si myslí opak. Mužstvá z nižších súťaží sa dokážu vyšpičkovať a odohrať životný zápas proti tímom z vyššej ligy.“

Richard Borza, tréner FC Pivovar Šariš Veľký Šariš: „Zápas vyhralo lepšie mužstvo, Tatranu Prešov blahoželám k postupu. Som rád, že naši chlapci sa nepoddali a oduševneným výkonom potešili zhruba tisícku divákov. Keď bude takto pokračovať slovenský futbal, tak má to význam aj pre menšie kluby, ktoré si môžu odohrať zápasy so slávnejším klubom. Ešte raz blahoželám súperovi a ďakujem našim chlapcom za predvedený výkon.“

FC Pivovar Šariš Veľký Šariš – 1. FC Tatran Prešov 1:4 (0:1)

  • Góly: 59. Matúš Varga – 25. Ivanecký, 54. Grejták, 65., 82. Ivanko Macej
  • ŽK: Bialko – Grejták, Šimko, Vinclér. Rozhodovali: Dzivjak – Mišenčík, Maliňák, 1040 divákov.
  • Prešov: Vinclér – Šimko, Grejták, Maguľak – Petráš – Kopín, Hirka (59. Lupčo), Ivanecký, Kraľovič (46. Pavúk) – Rodrigues (46. Ivanko Macej), Stropkay.
  • Veľký Šariš: Chovan – Michal Varga, Pribiš, Bialko, Fabián, E. Šimko, Mišenčík, Majirský (83. Žilka), Jabcon, Matúš Varga (74. Hirko), M. Špak (80. Borza).

Vo videozáberoch si pozrite aj 4. gól Tatrana v závere stretnutia, ktorý strelil z uhla Ivanko-Macej.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM