Rastislav Búgel Správy

PROTEST farmárov odštartoval aj na Slovensku! Takáto je situácia v jednotlivých krajoch, FOTO

Obrovské protesty farmárov sa rozhoreli aj na Slovensku. Traktory sa vybrali na cesty takmer vo všetkých slovenských krajoch.

Ilustračný obrázok k článku PROTEST farmárov odštartoval aj na Slovensku! Takáto je situácia v jednotlivých krajoch, FOTO
18
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V pondelok ráno nespokojní farmári zablokovali ulice Prahy. Polícia informovala, že do hlavného mesta prišlo 500 traktorov a ďalšie sú stále na ceste.

Nie je to však len Česko, kde protestujú poľnohospodári. Protesty sa rozhoreli aj na Slovensku.

Najväčšie farmárske protesty v histórii Slovenska sú naplánované na štvrtok 22. februára. Časť poľnohospodárov však vyšla na cesty už v pondelok.

„Plánované presuny traktorov v priebehu tohto týždňa môžu narušiť plynulosť cestnej premávky. Dnes a vo štvrtok (22.2.2024) očakávame v súvislosti s protestmi farmárov viaceré obmedzenia v doprave,“ informuje polícia.

Na čo sa musíme pripraviť? Pozrite si, čo je plánované v jednotlivých krajoch.

Bratislavský kraj

Presun poľnohospodárov po Lamačskej ceste bol naplánovaný po 10.00 hodine smer Mlynská Dolina cez Búdkovú ulicu, Mudroňovu ulicu smer Palisády, následne budú pokračovať po Štefánikovej ulici, Šancovej ulici, Trnavskej ceste, Bajkalskej ulici, Prievozskej ulici až na Hraničnú ulicu.

V čase medzi 10:30 – 12:00 h môže dôjsť k obmedzeniu cestnej premávky na Búdkovej ulici, pred Národnou radou SR a na ulici Palisády.

Po 12:00 h môže dôjsť k obmedzeniu cestnej premávky na Dobrovičovej ulici pred Ministerstvom pôdohospodárstva SR.

Trnavský kraj

Polícia situáciu monitoruje. Zatiaľ nemá ohlásené žiadne plánované obmedzenia.

Trenčiansky kraj

Obmedzenia v doprave sa očakávali od 9.30 do 12.00 hodiny priamo v Trenčíne, kde protest ohlásilo Združenie mladých farmárov.

Obmedzenie sa týka trasy: Trenčín – Nozdrkovce (TVK) – Nový cestný most – okolo OC Kaufland – Inovecká – Soblahovská – na Námestie sv. Anny pred budovu Poľnohospodárskej platobnej agentúry a naspäť.

Prehľad v ďalších krajoch nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Protesty farmárov na Slovensku
18
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM