Správy

Prípravy celoplošného testovania v Sabinove: Odberné miesta budú len v interiéri

Dobrou správou je, že počet prihlásených ľudí, ktorí prejavili záujem spolupracovať ako administratívni pracovníci, prevyšuje požiadavky mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy celoplošného testovania v Sabinove: Odberné miesta budú len v interiéri
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V Sabinove sa celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 uskutoční len v interiéri. Zriadených bude desať odberných miest.

Chránia zdravie

Ako uviedol hovorca mesta Juraj Vrábel, rozhodli sa tak z dôvodu, aby chránili zdravie predovšetkým pracovníkov, ktorí budú zabezpečovať testovanie.

„Mesto v koordinácii s Ministerstvom obrany (MO) SR a po porade s vyčlenenými príslušníkmi Ozbrojených síl (OS) SR sa zodpovedne pripravuje na celoplošné testovanie občanov SR. Všetky odberné miesta boli vojakmi obhliadnuté a dohodli sa detaily na mieste,“ uviedol Vrábel a dodal:

Týka sa to 9 200 ľudí

„V stredu 28. 10. prídu odberné miesta posúdiť zástupcovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove. Mesto sa snaží zabezpečiť materiálno-technické vybavenie nad rámec toho, čo je povinné, aby eliminovalo výpadky počas testovania,“ uviedol Vrábel.

Ako ďalej povedal, počet prihlásených ľudí, ktorí prejavili záujem spolupracovať ako administratívni pracovníci, prevyšuje požiadavky mesta.

„V meste žije 10 692 ľudí starších ako desať rokov. Keďže testovanie sa neodporúča starším ako 65 rokov, rátame s tým, že testovanie sa týka približne 9 200 ľudí,“ dodal Vrábel.

V obrazoch si pozrite aj zábery z nástupu študentov Prešovskej univerzity na pomoc v súčasnej situácii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Študenti z Prešovskej univerzity nastúpili do zdravotníckych zariadení
4
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM