Rôzne

Pripravte sa na dopravné obmedzenie v Prešove: Uzávera sa týka centra mesta

O tomto je dobré vedieť. V centre Prešova bude treba rátať s dopravným obmedzením. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na dopravné obmedzenie v Prešove: Uzávera sa týka centra mesta
Zdroj: Dnes24.sk

18. ročník mládežníckeho futbalového turnaja Fragaria Cup, jedného z najväčších turnajov svojho druhu v rámci Európy, sa v Prešove uskutoční od 2. júla do 6. júla 2019. Vlajkový sprievod mestom, ktorý turnaj odštartuje, na istý čas však úplne uzavrie Hlavnú ulicu.

Uzávierka

Vlajkový sprievod účastníckych tímov historickým centrom mesta Prešov sa uskutoční v utorok 2. júla o 20.00. Sprevádzať ho bude bohatý kultúrny program. Nebude chýbať ohňostroj a minidiskotéka priamo pred budovou DJZ.

„Približne 3000 športovcov sa najprv zhromaždí pri severnom mestskom parku na Hlavnej ulici a odtiaľ sa v sprievode presunie až pred budovu Divadla Jonáša Záborského. V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov a cestujúcich na úplnú uzávierku Hlavnej ulice, a to 2. júla 2019 (utorok) v čase od 19.30 do 22.00,“ uviedla prešovská radnica.

Doplnila, že Hlavná ulica bude úplne uzavretá v úseku od križovatky s Jarkovou ul. po križovatku s ulicami Grešova, Masarykova, Štefánikova.

Zmeny

„Cestná premávka bude počas uzávierky vedená po priľahlých komunikáciách na ul. Duklianska, Vajanského, Grešova, Masarykova, Levočská, Remscheidská, Okružná a Štefánikova. MHD bude presmerovaná po náhradnej trase cez ul. Levočská, Duklianska, Obrancov mieru, 17. novembra, Škultétyho. Trolejbusová doprava bude nahradená autobusovou,“ informovala radnica.

Základná obchádzková trasa autobusov bude cez Okružnú ulicu. Trolejbusy na linkách 4 a 8 budú premávať cez ul. Škultétyho, 17. novembra, Obr. mieru.

Všetky spoje, ktoré začínajú na zastávke „Divadlo Jonáša Záborského“, budú začínať na zastávke „Okružná“ smer Floriánova.

Dočasne nefunkčné zastávky (obojsmerne): Trojica, Na Hlavnej, Divadlo Jonáša Záborského.

Náhradné zastávky (obojsmerne): Okružná, Floriánova.

Zastávka „Poliklinika“ bude dočasne zriadená na Remscheidskej ulici (smer Veľká pošta) za odbočením z Levočskej na Okružnú ulicu.

A na záberoch si pozrite informácie o tom, že do ciest v okrese Levoča investuje Prešovský samosprávny kraj 500 000 eur.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM