Ľubomír Hudačko Rôzne

Primátorka Turčanová sa ohradila voči vystúpeniu poslanca: Je to úder pod pás!

Poslanci na mestskom zastupiteľstve riešili najmä likvidáciu odpadu a došlo aj na výčitku smerom k absencii. Podľa primátorky to ale bol úder pod pás.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Turčanová sa ohradila voči vystúpeniu poslanca: Je to úder pod pás!
Zdroj: YouTube.com

Rušné rokovanie prešovských poslancov. Najmä debata o likvidácii odpadu vyvolala nejednu štipľavú reakciu. Napríklad k vyjadreniu poslanca Rudolfa Dupkalu k tejto téme sa ohradila aj primátorka Andrea Turčanová. Podľa nej šlo z jeho strany o úder pod pás.

Prečítajte si tiež: Vedľa prešovskej primátorky má premiéru: Prvé slová zástupcu Ďurišina po jej boku!

„Ja by som zmluvu o likvidácii odpadu premenoval na zmluvu o likvidácii Technických služieb mesta Prešov. Vážim si bývalých riaditeľov, súčasného riaditeľa a aj budúcich. Ale mám pocit, že tu niekto ešte dávnejšie rozohral hru, ktorá slúži a má slúžiť k tomu, aby táto mestská firma skončila. Ten niekto tu dnes, samozrejme, nie je, tak ako vo všetkých vážnych veciach, keď išlo o sociálne a bytové veci v komisii. Ide o pána viceprimátora Kužmu, ale asi má niečo vážnejšie, ako zastupovať mesto a Prešovčanov,“ povedal Dupkala.

Prečítajte si tiež: Nakladanie s odpadmi v Prešove? Primátorka zrušila súťaž!

Primátorku toto vyjadrenie nenechalo chladnou, pretože vedela o vážnom dôvode absencie prvého viceprimátora Kužmu. „Nedá mi nezareagovať na otvorený útok na viceprimátora Kužmu, pán poslanec. Veľmi ma to mrzí, ale beriem to ako úder pod pás. Pán viceprimátor tu nesedí kvôli tomu, že mu dnes ráno zomrela mama. Vyhovárať sa, že tu zámerne nesedí, nie je fér,“ uviedla, na čo poslanec Dupkala reagoval kondolenciou. „To som nemohol vedieť, vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ zakončil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM