Ľubomír Hudačko Rôzne

Vedľa prešovskej primátorky má premiéru: Prvé slová zástupcu Ďurišina po jej boku!

Martin Ďurišin sa v pozícii druhého viceprimátora prvýkrát na zastupiteľstve ocitol vedľa primátorky Turčanovej. Aké boli jeho prvé slová po jej boku?

Ilustračný obrázok k článku Vedľa prešovskej primátorky má premiéru: Prvé slová zástupcu Ďurišina po jej boku!
Zdroj: Mesto Prešov

Dňom 1.8.2016 nastúpil do funkcie druhého zástupcu primátora mesta Martin Ďurišin. Prvýkrát však na mestskom zastupiteľstve sedí po boku primátorky Andrey Turčanovej.

Prečítajte si tiež: Zháňate si v Prešove prácu? Jeden klik vám môže prihrať nový džob

Ďurišin je podľa slov primátorky oprávnený koordinovať činnosť mesta Prešov, v rámci jeho samosprávnych kompetencíí na úseku školstva, mládeže, športu, kultúry a cestovného ruchu, životného prostredia a strategického rozvoja vo vzťahu k strategickým projektom.

„Taktiež zabezpečovať komunikáciu a informovanosť medzi vedením mesta Prešov a poslaneckými klubmi v mestskom zastupiteľstve. Verím, že zriadenie funkcie druhého zástupcu primátorky bude pre mesto prínosom,“ uviedla A. Turčanová. Jej čerstvý zástupca následne poďakoval poslancom, ktorí mu prejavili dôveru a vyjadrili hlasovaním podporu.

Prečítajte si tiež: Nakladanie s odpadmi v Prešove? Primátorka zrušila súťaž!

„Chcem poďakovať aj primátorke, že si tento návrh osvojila a že ma vymenovala za jej druhého zástupcu. Chcem vyjadriť presvedčenie, že moje vymenovanie nebude mať negatívny dopad ani na mestský rozpočet, alebo na vzťahy na mestskom úrade či mestskom zastupiteľstve,“ povedal a dodal, že verí, že jeho pôsobenie prispeje k rozvoju mesta a ku skvalitneniu života obyvateľov.

„Ak by tomu tak nebolo, zvážim po istom čase svoje ďalšie pôsobenie v tejto funkcii. V tejto chvíli ale pevne verím, že naša spolupráca bude konštruktívna a efektívna do takej miery, aby sa Prešov stal lepším miestom pre život,“ zakončil nový viceprimátor.

foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM