Ľubomír Hudačko Rôzne

Priestor teraz dostala ulica: Čo všetko trápi obyvateľov Prešova na Sídlisku III?

Chcú nevyhovujúci stav v okolí zmeniť a tak adresujú požiadavky kompetentným. Prešovskí obyvatelia mestskej časti č. 1 vyjadrili svoj názor, čo ich trápi.

Ilustračný obrázok k článku Priestor teraz dostala ulica: Čo všetko trápi obyvateľov Prešova na Sídlisku III?
Foto: Ľubomír Hudačko

Štvrté tohtoročné zasadnutie Výboru mestskej časti č. 1 v Prešove, ktoré zahŕňa lokality Sídlisko III a Rúrky poukázalo na ďalšie nedostatky a problémy obyvateľov, ktorí ich na stretnutí prezentovali.

Chýba oplotenie

Prešovčanky Viera a Jana uviedli, že v miestnej materskej škole chýba v jednej časti oplotenie, bránka sa nezamyká a z tohto dôvodu tam vo večemých hodinách chodia mládež a bezdomovci. „Robia v areáli MŠ neporiadok. Bránka pritom bola uzamykatel'ná, ale vandali si ju vedeli otvoriť a tak už je teraz nefunkčná,“ uviedli na zasadnutí s tým, že žiadajú mesto o finančné prostriedky na chýbajúce oplotenie a bránku do areálu MŠ. Predseda výboru Mikuláš Komanický sa nechal počuť, že uvedené požiadavky bude výbor riešiť s príslušnými odbormi.

Prešovčan Milan pre zmenu poukázal, že ZŠ Bajkalská má rôzne športové aktivity a je tam problém s parkovaním. „Nech si ZŠ vybuduje vlastné parkovisko v areáli školy,“ povedal na stretnutí. „V rámci statickej dopravy sa v priestoroch školského ihriska bude realizovať výstavba cca 50 parkovacích miest v priebehu roka 2017,“ odpovedal mu predseda výboru Mikuláš Komanický.

Hlučná mládež

Ďalším problémom podľa obyvateľov je, že basketbalové ihrisko na uilici Šmeralovej je nonstop v prevádzke, mládež je tam hlučná vo večerných a nočných hodinách. Pri basketbalovom ihrisku parkuje podľa pripomienok ľudí aj veľa áut, deti vozia rodičia priamo k bráne školy a ráno sa tak tadial' nedá prejst', dochádza ku kolíziám a ohrozené sú hlavne deti.

„Vzhľadom k tomu, že toto ihrisko je prístupné verejnosti, nemôže byt' zatvorené. V prípade rušenia nočného pokoja je potrebné zavolať Mestskú políciu. VMČ č. 1 však upovedomí riaditeľov ZŠ Bajkalská a ZŠ Šmeralova, aby rodičia neparkovali priamo pri škole,“ odpovedal ďalej na margo podnetu Komanický.

Na problém poukázal aj Ján, ktorý svoj podnet smeroval k RTG v zdravotnom stredisku v stredisku Centrum, ktoré tam veľmi chýba.

Studené lavičky

„Chýba tiež na Sídlisku III verejné WC a viac by ich mohlo byť aj v meste. V nákupnom stredisku Centrum je potrebné dať niečo na lavičky, pretože ich kovová konštrukcia je veľmi studená,“ uviedol na zasadnutí. Na jeho podnet opäť odpovedal predseda výboru Mikuláš Komanický. „RTG opätovne bude v zdravotnom stredisku. Čo sa týka lavičiek NS Centrum, budú tam dané drevené prvky. Výbor mestskej časti dorieši lavičky s mestskou firmou Prešov Real,“ dodal Komanický.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM