Rôzne

Pridáte sa? Ľudia si v Prešove budú môcť medzi sebou vymeniť úrodu

Počas ekologicko-komunitného podujatia Pomišaj si budú môcť ľudia medzi sebou vymeniť úrodu, ktorú dopestovali, za niečo iné.

Ilustračný obrázok k článku Pridáte sa? Ľudia si v Prešove budú môcť medzi sebou vymeniť úrodu
Foto: Marek Vatraľ

Vymieňať sa môže napr. ovocie, zelenina, zaváraniny, semienka i vajíčka. Akcia sa uskutoční v sobotu (13.10.) od 10.00 h do 16.00 h v ABC Centre voľného času v Prešove.

Pravidlá sú podľa organizátorov jednoduché. Vzájomne sa dohodnúť na výmene tak, aby boli spokojné obe strany. Ak niekto nemá čo ponúknuť na výmenu, môže prispieť odporúčanou dobrovoľnou sumou.

„Máme za cieľ nevytvoriť žiaden odpad. Ak nejaký predsa len vznikne, ukážeme návštevníkom, ako ho správne triediť. Chceme vytvoriť komunitu a spolu rásť, preto si navzájom vymieňame informácie, znalosti a skúsenosti. Každý účastník si prinesie svoj pohárik alebo hrnček a misku, aby sme netvorili odpad. Všetci, ktorí majú úrodu nazvyš, a ďalšie prebytky, samozrejme, prinesú aj tie,“ uviedla Inge Doležalová z občianskeho združenia Sociálny Prešov.

V rámci programu, ktorý je podľa jej slov určený nielen pre deti, si pre návštevníkov pripravili i komunitné rozjímanie, ktorého témou bude triedenie odpadu, komunitné kompostovanie a vermikompostovanie. V programe je i ekologické púšťanie bublín a umelecká tvorba z prírodnín.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM