Ľubomír Hudačko Správy

Pri schodisku na Šváboch opatrne: Priestor je stále uzavretý, hrozí pád NEBEZPEČNÉHO múru

Staticky narušený múrik bude potrebné asanovať, ľudia musia priestor dookola obchádzať. Nejde o prvý problém na tomto sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Pri schodisku na Šváboch opatrne: Priestor je stále uzavretý, hrozí pád NEBEZPEČNÉHO múru
6
Galéria

Na sídlisku Šváby je už dlhší čas uzavretý priestor schodiska z dôvodu nebezpečného muriva, ktoré tvorí bočnú stenu stojiska kontajnerov. Budova pod parkoviskom patrila Východoslovenskej distribučnej (VSD), ktorá ju minulý rok ponúkala na odpredaj.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Múr bude demontovaný a nahradený buď novým murivom, alebo vhodným zábradlím. Prosíme občanov o pochopenie a ospravedlnenie dočasného pešieho diskomfortu a nutnej obchádzke,“ informovali prešovskí mestskí poslanci za VMČ č. 5 začiatkom apríla.

Vykonajú sanáciu

Najnovšie informácie hovoria o tom, že tento padajúci múrik na pred vchodom č. 47 nebude opravovaný zo zdrojov mesta Prešov. „Nový vlastník bývalej elektrickej rozvodne VSD na základe ústnej dohody, vykoná sanáciu staticky narušeného múrika-rímsy do 15. mája 2022,“ uviedol na sociálnej sieti poslanec Peter Krajňák.

Technické služby mesta Prešov, a.s. musia podľa Krajňáka v tejto súvislosti presunúť doterajšie stojisko kontajnerov na iné miesto. „Po asanácii a vyhodnotení skutkovej situácie bude možné opätovne otvoriť susediace schodisko,“ dodal na záver poslanec. Nejde však o prvý problém na tomto sídlisku, v roku 2020 sa samovoľne zrútilo zábradlie pri fontáne, v diskutabilnom stave je tiež schodisko neďaleko pri supermarkete. Statik však jeho stav odobril, aj keď už na prvý pohľad vyzerá nedôveryhodne.

A vo fotogalérii nájdete zábery, ako to na mieste aktuálne vyzerá.

Objektívom: Nebezpečné murivo na Šváboch v Prešove
6
Galéria

Viac správ z Prešova:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM