Správy

Pri Prešovskej univerzite budeme mať novú lávku: VIZUALIZÁCIE, ako bude vyzerať

Minuloročná kontrola technického stavu všetkých lávok v meste preukázala u viacerých objektov vysoký stupeň poškodenia, a preto bolo nutné ich uzavrieť.

Ilustračný obrázok k článku Pri Prešovskej univerzite budeme mať novú lávku: VIZUALIZÁCIE, ako bude vyzerať
5
Galéria

Mosty a lávky v Prešove čakajú už v jarných mesiacoch kľúčové investície spojené s rekonštrukciou či výstavbou. Ako prvá môže prísť na rad lávka pri Prešovskej univerzite. Presov.dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Mesto Prešov plánuje už čoskoro spustiť rekonštrukciu dvoch významných úsekov. Aktuálne prebieha vyhodnocovanie verejných obstarávaní na rekonštrukciu cestného mosta na Škultétyho ulici ako aj na asanáciu lávky pri Prešovskej univerzite a výstavbu novej modernej cyklolávky vrátane napojenia na existujúci cyklochodník Mlynský náhon,“ uviedol Tomek.

Február 2022

V priebehu februára 2022 sa podľa jeho slov plánuje podpis zmlúv s víťaznými uchádzačmi, ktorí môžu prakticky okamžite prebrať staveniská.

„V zmysle podmienok, ktoré boli definované vo verejných obstarávaniach očakávame, že obe stavby budú ukončené v priebehu roka 2022,“ spresnil hovorca.

Ďalšie zábery vizualizácií nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Podoba novej lávky pri Prešovskej univerzite v Prešove
5
Galéria

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM