Samospráva

Pri nákupnom stredisku Družba je to pre chodcov už bezpečnejšie: Sú tam nové semafory

Na Sídlisku III v Prešove si najmä chodci môžu všimnúť novinku. Je to pre nich odteraz bezpečnejšie, pretože tam pribudli nové semafory.

Ilustračný obrázok k článku Pri nákupnom stredisku Družba je to pre chodcov už bezpečnejšie: Sú tam nové semafory
Foto: Ľubomír Hudačko

Nové semafory pribudli na hlavnej ceste pri nákupnom stredisku Družba na Sídlisku III. Mesto Prešov v týchto dňoch totiž vymenilo stožiare s cestnou svetelnou signalizáciou pri priechode pre chodcov.

Stovky chodcov

„Pôvodné semafory na Volgogradskej ulici definitívne doslúžili a nebolo možné ich opraviť. Nakoľko ide o frekventovanú cestu, samotný priechod pre chodcov by tu nepostačoval,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek.

Mesto sa preto rozhodlo pre inštaláciu novej svetelnej signalizácie, a zároveň tak vyhovelo aj požiadavkám zo strany obyvateľov.

Cez hlavnú cestu totiž denne prechádzajú stovky chodcov, a taktiež zdravotne znevýhodnení obyvatelia z neďalekého centra sociálnych služieb.

Priechod pre chodcov, ktorý spája zastávky mestskej hromadnej dopravy je odteraz oveľa bezpečnejší. Semafory ľuďom uľahčia prechod cez cestu najmä v čase dopravných špičiek vďaka zabudovaným dopytovým tlačidlám pre chodcov.

Semafory majú radič

Navyše, sú vybavené modernou zvukovou signalizáciou pre zrakovo postihnuté osoby.

„Semafory majú v sebe zabudovaný aj moderný radič, ktorý je možné v budúcnosti jednoducho zosynchronizovať s platformou riadenia a koordinácie cestnej dopravnej signalizácie,“ dodal hovorca.

A v obrazoch si pozrite aj zábery na úzke ulice v Prešove, kvôli čomu sa niekedy obyvatelia nedostanú domom. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Úzke ulice v Prešove sú problémom: Obyvatelia sa niekedy nedostanú k domom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM