Ľubomír Hudačko Správy

Prešovský skatepark je už tesne pred otvorením: Takéto vychytávky si mladí už onedlho užijú!

Športový areál Skatepark & Pumptrack na Baštovej ulici je už v skúšobnej prevádzke. Mesto tam všetkým vyznávačom týchto športov vytvorilo zaujímavý priestor pre ich realizáciu. V časti areálu sa vybudovala aj dráha pre cyklotrial a onedlho sa chystá jeho otvorenie. Tu sú prvé info!

Ilustračný obrázok k článku Prešovský skatepark je už tesne pred otvorením: Takéto vychytávky si mladí už onedlho užijú!
Zdroj: Dnes24.sk

Prevádzkovateľom areálu, do ktorého mesto Prešov v priebehu dvoch rokov investovalo celkov 51 000 eur sa stalo OZ SloMBA.

„Areál bude sprístupnený denne od 8:40 do 20:40,“ prezradil Ján Tekeľ z tohto občianskeho združenia informáciu, ktorá zaujíma všetkých, ktorí sa venujú týmto športom. „Sme radi, že tento projekt sa dostáva do fázy užívania. Je to priestor kde sa dokážu realizovať aj začiatočníci v skateboardingu či v pumptracku, ale tiež aj „bmx-kári“ či cyklisti,“ dodal.

Podľa primátorky Andrey Turčanovej, ktorá areál skontrolovala už počas jeho obnovy, je to príspevok mesta Prešov mladým športovým nadšencom a vklad pre ich rozvoj. Mesto tento priestor vynovilo v priebehu dvoch rokov. V rámci revitalizácie areálu, ktorý v dávnejšej minulosti slúžil ako hádzanárske ihrisko, boli odstránené nebezpečné betónové prvky a náletové dreviny, pribudlo oplotenie, brána i bránka, vybudovali sa tam preklápacie lavičky a rôzne ďalšie prvky pre akrobaciu aj mobilné prekážky z kužeľov.

V časti areálu sa vybudovala aj dráha pre cyklotrial. Podľa Jána Tekeľa OZ SloMBA plánuje v areáli časom vytvoriť ďalšie zaujímavé prvky z vlastných prostriedkov. Celý areál je monitorovaný kamerou napojenou na mestskú políciu, čo by malo zamedziť vandalom v ich prípadnej činnosti. Oficiálne otvorenie tohto športového areálu bude v priebehu budúceho týždňa.

Informácie redakcii sprostredkoval tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták

Čítajte tiež:

Obľúbená akcia, na ktorú sa už tešia tisícky ľudí: Prvé info o prešovských trhoch a lákadlách programu!

Vo Veľkom Šariši môžu plesať od radosti: Dostali poriadny balík peňazí a… na toto pôjde!

foto: ilustračné

Skatepark v Prešove nabral reálne kontúry: Už je v skúšobnej prevádzke!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM