Ľubomír Hudačko Kultúra Kultúra

Obľúbená akcia, na ktorú sa už tešia tisícky ľudí: Prvé info o prešovských trhoch a lákadlách programu!

Prešovské trhy na sklonku leta a začiatku jesene neodmysliteľne patria ku kultúre metropoly Šariš. V Jazdeckom areáli sa bude jarmočná atmosféra rozlievať už onedlho. Sprievodný program je opäť bohatý.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená akcia, na ktorú sa už tešia tisícky ľudí: Prvé info o prešovských trhoch a lákadlách programu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Sladkastý burčiak, voňavé klobásky, lahodné trdelníky, desiatky stánkov s rozličným tovarom, adrenalínové kolotoče a bohatý program. Opäť sa v Prešove môžeme tešiť na tradičné trhy, brány otvoria už onedlho.

Všetko to vypukne 10. septembra a trvať budú trhy do 13. septembra 2015. V Jazdeckom areáli pôjde už o 5. ročník predajných a výstavných trhov spojených s Prešovskými parkúrovými pretekmi. Podujatie začína vo štvrtok, keď zároveň otvoria stánky predajcovia so širokým sortimentom tovaru.

Svoju šikovnosť predvedú remeselníci a milovníci dobrého jedla a pitia si tiež budú môcť vybrať z bohatej ponuky. Návštevníci trhov a parkúrových pretekov sa môžu tešiť na vystúpenie formácie ABBA Slovakia a to v piatok 11.9., v sobotu 12.9. vystúpi hudobná skupina Mloci a Gipsy Revival zahrajú v nedeľu 13.9. Čakajú nás aj folklórne súbory či atrakcie pre detí a dospelých. Minulý rok navštívilo podujatie približne 30 000 návštev­níkov.

V sobotu a nedeľu bude okrem toho prebiehať 5. ročník Prešovských parkúrových pretekov s účasťou približne 50 koní v súťažiach S, L a ST, bariérové skákanie a finále skokového pohára juniorov a mužov Prešovského a Košického kraja. Ceny víťazom bude odovzdávať primátorka a predseda Prešovského samosprávneho kraja. Vstup na trhy a parkúrové preteky je voľný.

Čítajte tiež:

Atraktívna súťaž neďaleko Prešova, v jedení pirohov si zmerajú sily labužníci: Aké novinky tento rok pribudnú?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM