Monika Gécziová Rôzne

Prešovský fotograf nádherne nafotil Tatry a okolitý región: Tieto snímky treba vidieť

Známy prešovský fotograf Ján Štovka sa má opäť čím pochváliť. Krásne na svojich snímkach zaznamenal Tatry, Poprad, Starú Ľubovňu či napríklad Kežmarok.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský fotograf nádherne nafotil Tatry a okolitý región: Tieto snímky treba vidieť
65
Galéria
Foto: Jano Štovka

Fotograf Ján Štovka pochádza z Prešova, jeho tvorbu však poznajú i ďaleko vo svete. Pýši sa množstvom medzinárodných ocenení a svoj talent predviedol aj pri fotografovaní Tatier a okolia. To sa uskutočnilo v rámci projektu „Prešovský kraj – Kraj kultúrnych pamiatok“, na ktorom spolupracuje spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu a Prešovským samosprávnym krajom.

„V tomto projekte fotím celý Prešovský kraj a vzniká tak jedna unikátna zbierka fotografií, kde je nafotené kultúrne a prírodné bohatstvo nachádzajúce sa na území nášho kraja,“ vysvetlil Štovka s tým, že fotky vznikali priebežne najmä počas letných mesiacov minulého roka v skorých ranných hodinách.

„Mali sme to šťastie, že sme cestovali karavanom a mohli sme tak nocovať priamo na miestach, ktoré sme fotografovali,“ ozrejmil s tým, že tým pádom na fotkách neboli ľudia, autá a ďalšie elementy, ktoré by narúšali výsledok a ktoré by potom musel pracne odretušovávať.

Na fotkách, ktoré vám teraz prinášame, môžete vidieť Poprad, Kežmarok, Starú Ľubovňu či Spišskú Belú. Najviac snímok však vzniklo v Tatrách, ku ktorým má, ako sám hovorí, ten najlepší vzťah.

„Tatry sú pre mňa práčkou mojej mysle a každú voľnú chvíľu tam trávim v lete spolu so svojou manželkou Lenkou a synom Janíčkom na rôznych túrach. Tatry sú nedofotiteľné, tam je vždy čo fotiť,“ priznal fotograf a dodal, že v danom regióne sa mu fotilo ako na dovolenke, pretože každá návšteva tohto kúska východného Slovenska, hoci aj pracovná, je preňho dovolenkou.

Viac už nájdete v samotnej krásnej a dychberúcej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Krásnu prírodu si užívajú aj v srdci Slovenska. Pozrite si video, ako sa bežkári tešia z nádielky snehu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM