Rôzne

Prešovskú univerzitu navštívil nový župan Milan Majerský: O tomto sa hovorilo...

Prešovskú univerzitu (PU) v Prešove navštívil nový župan Milan Majerský. Na jeho prvej oficiálnej návšteve univerzity ho prijal rektor PU Peter Kónya.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskú univerzitu navštívil nový župan Milan Majerský: O tomto sa hovorilo...
2
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita

V utorok na PU zavítal nový predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský. „Som rád, že ste si našli čas a krátko po nástupe do úradu ste navštívil práve našu univerzitu,“ vítal župana na pôde univerzity rektor Peter Kónya. Ako doplnil, spoločne diskutovali o vzájomnej spolupráci PSK a univerzity, ako aj o nových prienikoch, ktoré by túto spoluprácu mohli ešte zintenzívniť.

Ponúka pomocnú ruku

„Prešovský samosprávny kraj ponúka pomocnú ruku Prešovskej univerzite. Som rád, že kraj ožíva a prosperuje aj vďaka študentom, ktorí na nej študujú,“ uviedol na stretnutí Milan Majerský. Podľa jeho slov by bolo ideálne, aby študenti po skončení štúdia ostali pracovať a žiť v Prešovskom kraji.

Na stretnutí, ktoré sa nieslo v priateľskej a otvorenej atmosfére, rektor univerzity predsedu PSK informoval o štruktúre štúdia na Prešovskej univerzite, o jej zameraní, činnostiach, ale aj o celkovom počte študentov a súčasnom postavení univerzity. Rektor PU Kónya vyzdvihol, že univerzita počas svojej dvadsaťročnej existencie dokazuje, že je stabilnou súčasťou a pilierom vzdelávania na východnom Slovensku.

Hovorilo sa aj o rekonštrukcii

„V rámci diskusie sa taktiež dotkli otázky pripravovanej rekonštrukcie Univerzitného viacúčelového športového areálu PU na Ul. 17.novembra, ktorá má byť financovaná na základe združenej investície PU a PSK. Hlavným zámerom projektu je zlepšenie aktívneho štýlu života vo všetkých vekových kategóriách populácie Prešovského kraja a Východoslovenského regiónu. Vybudovaná infraštruktúra má slúžiť širokej verejnosti dotknutého regiónu na vytvorenie pozitívneho vzťahu k rôznym pohybovým aktivitám a vytvoriť predpoklad pre socio-ekonomickú udržateľnosť a rozvoj regiónu,“ uviedla hovorkyňa PU Anna Polačková.

Dodala, že na záver stretnutia rektor univerzity pozval predsedu PSK na pripravovaný Adventný koncert (6. december), ktorý je súčasťou sprievodných podujatí venovaných oslavám 20. výročiu založenia univerzity, vrcholiacich v týchto dňoch na Prešovskej univerzite.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

FOTO: Nový predseda PSK navštívil Prešovskú univerzitu
2
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM