Správy

Rokovanie primátorky so zástupcom železníc: Prešov žiada rýchlejšie spojenie s Košicami!

Dôležité rokovanie má za sebou primátorka Andrea Turčanová. Stretla sa s regionálnym zástupcom Železničnej spoločnosti Slovensko, o týchto témach sa hovorilo.

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie primátorky so zástupcom železníc: Prešov žiada rýchlejšie spojenie s Košicami!
Zdroj: Mesto Prešov

Zrýchlené i čistejšie vlaky – to sú návrhy, ktoré podľa prešovskej primátorky Andrey Turčanovej pomôžu zvýšiť záujem o železničnú prepravu medzi Prešovom a Košicami.

Takmer desatina

„Dostupnejšie a hlavne rýchlejšie vlakové spojenie medzi Prešovom a Košicami by nášmu mestu dopravne určite pomohlo,“ zdôraznila primátorka Andrea Turčanová počas pracovného stretnutia s regionálnym zástupcom Železničnej spoločnosti Slovensko Antonom Ružbarským. Uviedla pritom, že denne sa medzi týmito dvoma mestami len v jednom smere presúva takmer desatina obyvateľov Prešova. „Sú to tisíce pracujúcich či študujúcich Prešovčanov, ktorí by zlepšenú železničnú dopravu privítali,“ dodala.

Podľa primátorky železničnú dopravu by pomohli zatraktívniť expresné vlaky, ktoré by trať medzi oboma mestami by dokázali prekonať do pol hodiny. „Vtedy budú konkurenčné osobným vozidlám,“ uviedla.

Aj slová o modernizácii

Primátorka počas stretnutia otvorila aj otázku vybudovania ďalších železničných zastávok v Prešove, ktoré by takúto dopravu sprístupnili a priblížili obyvateľom prešovských sídlisk, cez ktoré vlaky prechádzajú. „Je dôležitá tiež modernizácia vlakových súprav. Mnohé z tých, ktoré prepravujú cestujúcich v súčasnosti, už patria skôr do múzea ako na koľajnice. Nové súpravy budú lákadlom, ktoré vlakovú prepravu zatraktívnia pre väčší počet ľudí,“ navrhla ďalej. Železničná spoločnosť podľa slov prešovskej radnice je podnetom mesta naklonená, pričom niektoré z návrhov by sa mali realizovať už v budúcom roku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM