Správy

Prešovskí volejbalisti sú stopercentní: Naposledy mali takú sériu v majstrovskej sezóne

Päť zápasov, päť víťazstiev. Od začiatku sezóny sa volejbalistom Prešova takto darilo ešte v sezóne 2014/2015, keď boli v extralige majstrami.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí volejbalisti sú stopercentní: Naposledy mali takú sériu v majstrovskej sezóne
Zdroj: Viktor Zamborský

Hráči Prešova pokračujú vo výbornom vstupe do novej extraligovej sezóny. Zverenci Mareka Kardoša vyhrali aj piaty zápas, keď si v 7. kole základnej časti doma poradili s Komárnom 3:1 (25:19, 17:25, 25:21, 25:17). Redakciu o zápase informovala z VK Mirad Unipo Prešov Jana Palenčárová.

Zlomový set

Prešov získal prvý set hladko, ale hostia zlepšili hru a vyrovnali. Zlomové bolo tretie dejstvo, v ktorom Komárno viedlo 13:10, ale domáci v polovici setu vyrovnali, zvládli aj koncovku a potom aj štvrtý set.

Lídrom produktivity víťazného tímu bol poľský univerzál Lukasz Szarek (16 b.), sekundoval mu hráč mesiaca Martin Sopko st. (15 b.).

Naposledy ako majstri

Minimálne päť víťazstiev od začiatku sezóny dosiahol Prešov prvýkrát od majstrovskej sezóny 2014/2015, kedy nenašiel premožiteľa ani v jednom z osemnástich duelov základnej časti.

Prešovu chýbal blokár Ivo Mikovčík, v základe nastúpil na jeho mieste Tomáš Šiket. Za hostí si 23 bodov pripísal univerzál Peter Mlynarčík, smečiar František Ogurčák nazbieral 16 bodov.

Hlas trénera

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Vedeli sme, že to nebude ľahký súper aj vzhľadom na to, že nám chýbal hráč zo základnej zostavy. Dá sa povedať, že nás dosť ubránili a mali sme problém si urobiť sideout, čo je kľúčom k víťazstvu. Našťastie v druhej časti sme začali veľmi dobre servovať, na základe toho aj brániť a keď dávate tlak na súpera, tak sa zlomí. Nakoniec sme vo štvrtom sete sériou piatich-šiestich bodov otočili zápas.“

  • Hráči zápasu: Martin Sopko st. (Prešov) – Peter Mlynarčík (Komárno)
  • Rozhodovali: J. Niklová, P. Tiňo

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM