Hokej

Prešovskí hokejisti pokračujú v kvalitných výkonoch: Po ďalšej výhre mieria na úplnú špicu tabuľky!

Potlesk pre prešovských hokejistov. Opäť predviedli kvalitný výkon, ktorý ocenili aj fanúšikovia v ICE Aréne. Súper z Liptovského Mikuláša bol vyrovnaným celkom a tak sa schyľovalo k poriadnej dráme. O všetkom rozhodli až samostatné nájazdy, čo našich tučniakov vystreľuje až na špicu tabuľky!

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hokejisti pokračujú v kvalitných výkonoch: Po ďalšej výhre mieria na úplnú špicu tabuľky!
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas začal svižne, domáci boli aktívnejší a už v úvode pohrozili Šechný, Halás aj Pulščák.

Obrane Prešova robil problémy nestarnúci Uram

V 5. minúte zazvonila po strele Prokopa tyčka. V 6. minúte odpískal rozhodca trestné strieľanie, ktoré ale Brezniak nepremenil. V 13. minúte hrali hostia minútovú presilovku 5 na 3 a hoci obstreľovali Martona z rôznych uhlov, nedokázali ho prekonať. Neskôr mal obrovskú šancu Uram, išiel do prečíslenia dvoch proti jednému a vyskúšal strelu, ktorá sa takmer od brániaceho hráča odrazila do siete.

Na začiatku druhého dejstva hrali Prešovčania presilovku, ktorú využil Tartaľ, keď ho trafil puk pred bránkou do korčule – 1:0. Ďalšiu šancu mal v 35. minúte Kivader, nevyužil ju, na čo reagoval útokom Laco, ktorý spomedzi kruhov prekonal Martona a vyrovnal na 1:1. V 37. minúte skončil po tvrdom náraze na mantineli Šadnór a len ťažko sa dvíhal z ľadu. Hosťujúci Lichanec mal príležitosť na skórovanie aj v 40. minúte a strelou k tyči nedal brankárovi šancu – 1:2.

Dráma až do samostatných nájazdov

V tretej tretine mal šancu Piatka, Marton vytiahol skvelý zákrok. V 50. minúte mohol zvýšiť po chybe domácej obrany na 3:1 Uram, no netrafil bránu. V 51. minúte rozbehol akciu Igor Halás, napokon bol aj pri jej zakončení, vďaka nemu tak Prešov vyrovnal na 2:2. Hneď na to trafil Fajčák spojnicu brány. V 55. minúte trafil ďalšiu žrď Kohutiar, no zobudili sa aj hostia. V 58. minúte mal gól na hokejke opäť Uram, Marton lapačkou vyrazil. Zápas tak dospel až do predĺženia.

Počas neho v presilovke takmer prestrelil Števuliak. Najväčšiu príležitosť skórovať mal 50 sekúnd pred koncom predĺženia Uram, nepretlačil ale puk cez brániaceho hráča do odkrytej brány. Nasledovali preto samostatné nájazdy. V nich rozhodol o víťazstve Prešova Prokop a Prešov je naďalej na druhom mieste a s rovnakým počtom bodov ako Nové Zámky na úplnej špici tabuľky.

HC Penguins Prešov – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:2sn

  • Góly: 22. Tartaľ (Fajčák), 51. Halás (Kohutiar, Prokop) rozh. nájazd Prokop – 35. Laco (Piatka), 40. Lichanec (Nádašdi)
  • Prešov: Marton – Nitriansky, Tartaľ, M. Tkáč, Novický, Valentín, Briják, Medvec, Kihoon – Chalupa, Šechný, Fajčák – Kohutiar, Kivader, Halás – L. Potoček, Prokop, Dancsák – P. Horvath, Pulščák, Šándor

Čítajte tiež:

Bude nosiť ocenenie Strieborná prilba Igor Halás? Prešovský útočník nominovaný na zaujímavé ocenenie

text: HC Prešov Penguins, foto: Vlado Salzer

Hokejisti proti Liptovskému Mikulášu: Dráma až do konca!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM