Ľubomír Hudačko Hokej

Bude nosiť ocenenie Strieborná prilba Igor Halás? Prešovský útočník nominovaný na zaujímavé ocenenie

Prvýkrát v histórii môžu hokejoví priaznivci hlasovať za najlepšieho hráča 1. hokejovej ligy. A Prešovčania, šancu máme podporiť nášho hráča z HC Prešov Penguins. V hre je totiž náš útočník.

Ilustračný obrázok k článku Bude nosiť ocenenie Strieborná prilba Igor Halás? Prešovský útočník nominovaný na zaujímavé ocenenie
Zdroj: Dnes24.sk

V spolupráci s prvoligovými klubmi v našej druhej najvyššej súťaži odštartoval premiérový ročník diváckej ankety Bemaco Strieborná prilba 1. hokejovej ligy. Tú nájdete na webe druhej hokejovej ligy.

V hre aj Prešovčan Halás

Fanúšikovia v nej vyberú každý mesiac najlepšieho hráča, ktorý bude nosiť v nasledujúcom mesiaci striebornú prilbu. Prvé hlasovanie začalo už vo štvrtok 1. októbra a potrvá desať dní. Priaznivci budú mať pri hlasovaní na výber vždy z piatich kandidátov, svoj hlas odovzdajú iba jednému z nich. Nominácia piatich hokejistov vzniká z návrhov prvoligových klubov, ktoré vyberú najlepšieho hráča zo svojho tímu.

Štvoricu hokejistov vyberú novinári a redaktori portálu prvaliga.sk. Piateho hráča doplní do hlasovania vďaka divokej karte bývalý reprezentant Slovenska Ľubomír Vaic. Každý mesiac navyše vyžrebujeme spomedzi hlasujúcich jedného človeka, ktorý získa dres prvoligového klubu podľa výberu z ponuky firmy 3b, alebo dres slovenskej hokejovej reprezentácie. **Za mesiac september boli nominovaní:

  • Jakub Linet (Bardejov),
  • Marek Uram (Liptovský Mikuláš),
  • Igor Halás (Prešov),
  • Filip Nemček (Topoľčany)
  • a divokú kartu dostal Juraj Faith (Michalovce).

Strieborný lesk

Do diváckej ankety Strieborná prilba 1. hokejovej ligy sa v mesiaci september, bohužiaľ, nezapojí tím Nových Zámkov, ktorý by mal v konečnej nominácii určite zastúpenie. HC Mikron Nové Zámky však ako jediný prvoligový klub zatiaľ nesúhlasil so všetkými podmienkami ankety. A prečo strieborná a nie zlatá? Keďže ide o druhú najvyššiu slovenskú súťaž, tak pre druhý stupienok je charakteristický práve strieborný lesk. A strieborná prilba má aj svoje hlbšie opodstatnenie.

Prvá hokejová liga je totiž prirodzene menej významná ako tá najvyššia, Tipsport liga. Ich fungovanie je však pre slovenský hokej rovnako dôležité. Aj takouto formou teda môžete pomôcť slovenskému hokeju a podporiť najmä 1. hokejovú ligu na prvaliga.sk. Hrá v nej množstvo vynikajúcich hráčov a mladých hokejistov, pre ktorých by to mali byť vstupné dvere do seniorského hokeja a najvyššej súťaže.

Čítajte tiež:

Hokejisti Prešova sa postarali o pretrhnutie šnúry súpera: Ambicióznu dvadsiatku zdolali a sú na druhej priečke!

V tíme prešovských hokejistov hráva posila z exotickej krajiny: Zoznámte sa s Ki Hoon Hanom

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM