Správy

Prešovskí hádzanári prvýkrát trénovali: Tréner sa hráčom pozrie na posviatočnú váhu

Celkovo mal tréner hádzanárskeho Tatrana Prešov zo 16-členného k dispozícii na úvodnom tréningu v roku 2021 polovicu hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hádzanári prvýkrát trénovali: Tréner sa hráčom pozrie na posviatočnú váhu
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Hráči sa na prvej spoločnej príprave stretli po 18-tich dňoch voľna, keď predchádzajúci rok ukončili predčasne a neplánovane, po zrušení zápasov s Hlohovcom v domácej extralige a Sportingom Lisabon v Európskej lige, už 19. decembra. Prešovský hádzanársky klub o tom informuje na svojej webstránke.

Posviatočná váha

To, že nemá hneď od úvodu k dispozícii kompletný káder, berie tréner Goluža ako realitu. „Taká je situácia. Ja verím, že do konca týždňa budeme kompletní. Tí hráči, ktorí sú tu, budú pracovať podľa pripraveného programu. Veľa sa v úvode budeme venovať posilňovaniu a behaniu. Teraz je vonku zima, ale budeme behávať v hale. Trénovať budeme zatiaľ individuálne a keď budeme kompletní, začneme s normálnym tréningom,“ skonštatoval chorvátsky lodivod pre web tatranpresov.sk.

Ako dodal, špeciálne testovania po návrate zo sviatkov pre hráčov neprichystal. „Samozrejme, pozrieme sa na posviatočnú váhu chlapcov, ale to monitorujeme každý mesiac. Špeciálne testy robiť nebudeme. Každý mal pripravený individuálny program a každý trochu trénoval,“ uviedol tréner, ktorý prežil vianočné sviatky aj príchod Nového roka doma v chorvátskom Záhrebe.

„Nebol som v karanténe, ale nechcel som nič riskovať a tak som bol prakticky stále doma s rodinou. A čo sa týka novoročného želania. To je jediné a rovnaké, ktoré som vyslovil aj pred začiatkom sezóny. Aby sme boli zdraví. Potom môžeme kvalitne trénovať a odohrať dobré zápasy vo zvyšku sezóny,“ dodal Goluža pre klubový web.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM