Šport Šport

Prešovskí futsalisti úspešní, súpera porazili vysoko 5:1: Po zápase však na výkon slová chvály príliš nepadali

V Prešove sa prekvapenie nekonalo. V poslednom domácom zápase základnej časti tejto sezóny získali zverenci trénera Hernándeza tri body. V zápase 17. kola vyhrali nad Podolím 5:1, ale dojem kazil výkon, ktorý herne nebol podľa predstáv.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí futsalisti úspešní, súpera porazili vysoko 5:1: Po zápase však na výkon slová chvály príliš nepadali
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci ako favorit stretnutia začal na súpera tlačiť od úvodných minút, ale v útoku sa prešovským futsalistom veľmi nedarilo. Hostia pricestovali na východ Slovenska v oklieštenej zostave a od začiatku stretnutia zvolili defenzívnu taktiku.

Počas 5 minút padli 4 góly

Domáci boli v úvode prvého polčasu iniciatívnejší, o prvú príležitosť v stretnutí sa však postarali hostia, ale Kapraľ ich šancu zneškodnil. Súper sa dostával do protiútokov a využíval chyby v zakladaní útokov domácich hráčov. Prvý gól stretnutia padol až v 9. minúte. Skóre otvoril Prešovčan Harčár, ktorý krížnou strelou poslal svoj tím do vedenia 1:0. Domáci aj naďalej pokračovali v útočnom snažení, ich ofenzívne akcie však končili len na brankárovi Podolia, ktorý v prvom polčase držal svoj tím.

Do druhého dejstva vstúpili domáci úspešne. V úvodnej minúte viedli 2:0, loptu si po strele Mihoka zrazil do vlastnej siete kapitán hostí Bobocký. Potom mali šance na zníženie hostia. Ich snahu im kazil Kapraľ, dvakrát mierili aj vedľa. V ďalšom priebehu nasledovala gólová spúšť, za päť minút padli štyri góly. Na začiatku poslednej desaťminútovky prekonal brankára hostí Harčár. Domáci neviedli o tri góly dlho. Po akcii Bobockého znížili hostia na 3:1.

Zápas Harčárove očakávania nesplnil

V 33. min. prihral Rohaľ pred bránkou osamotenému Prusákovi a domáci viedli opäť o tri góly. Po chvíli skompletizoval svoj hetrik Harčár, ktorý sa dostal do úniku a pridal poistku v podobe piateho gólu Prešova. V závere skúšali zelenobieli hru bez brankára, ktorá im ďalší presný zásah nepriniesla. FK Prešov tak v poslednom domácom vystúpení v základnej časti zvíťazil nad Podolím 5:1. Popri veľkej maródke v prešovskom kádri, pre zranenie nemohlo nastúpiť až päť hráčov, tak dostali príležitosť opät juniori, ktorí zbierajú skúsenosti.

Jakub Harčár (hráč FK Prešov): „Zápas nesplnil moje očakávania. Výsledok je v poriadku, ale herne to nebolo podľa našich predstáv. Musíme sa poučiť z chýb a zmeniť prístup k stretnutiu. Ak by mali hostia skúsenejšie mužstvo, určite by dali viac gólov. Nám sa ťažko presadzovalo, súperovi hráči stáli úplne pred bránou. Zhustený priestor nám robil problémy, my máme rýchlostné typy hráčov a viac nám vyhovuje otvorená hra. V druhom polčase si však hostia dali vlastný gól, a to nás naštartovalo, pozmenili sme aj systém hry. V závere sme hrali bez brankára. Na tréningu aj v predchádzajúcom zápase sme tento variant skúšali a treba to mať natrénované.“

Rastislav Bobocký (hráč FK Dragons Podolie): „Na zápas sme prišli v oklieštenej zostave. K dispozícii sme mali len piatich hráčov a dvoch brankárov. Dávam klobúk dole pred všetkými našimi hráčmi, ako sme makali. Naša taktika bola čisto defenzívna. Teší ma, že sme využili množstvo chýb domácich z čoho pramenili naše brejkové situácie. Z tohto hľadiska sme mali viac vyložených šancí ako súper, nám chýbali sily. Mali sme štyri čisté nájazdy, nepodarilo sa nám trafiť prázdnu bránu. Od domácich som čakal, že budú viac tvoriť, Prešovčania naopak veľa kazili. Je pravda, že sme im veľa nedovolili, keďže sme hlboko bránili. V prvom polčase nás podržal brankár, chytil čisté góly a dobre chytal aj v druhom polčase.“

FK Prešov – FK Dragons Podolie 5:1 (1:0)

  • Góly: Harčár 3. Prusák, R. Bobocký (vlastný) – R. Bobocký
  • ŽK: Mihok, Prusák – R. Bobocký, Lackovič
  • 300 divákov

Môže vás zaujímať:

Tentoraz ťahali za kratší koniec: Futsalistom Prešova sa v hlavnom meste nedarilo a dostali sedmičku

Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!

Je dobojované, prešovskí hokejisti to nezvládli: Prehrali aj ďalší domáci zápas a sezóna sa pre nich skončila!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM