Ľubomír Hudačko Hokej

Je dobojované, prešovskí hokejisti to nezvládli: Prehrali aj ďalší domáci zápas a sezóna sa pre nich skončila!

Chceli ešte zabojovať o rozhodujúci piaty duel už na ľade súpera, ale nevyšlo to. Prešovskí hokejisti nezvládli ani druhý domáci zápas za sebou a sezóna sa pre nich skončila. Po šokujúom obrate zo 4:0 na 4:5 tentoraz ťahali za kratší koniec po výsledku 3:4. A do semifinále nepostúpili.

Ilustračný obrázok k článku Je dobojované, prešovskí hokejisti to nezvládli: Prehrali aj ďalší domáci zápas a sezóna sa pre nich skončila!
Zdroj: Dnes24.sk

Šance na návrat do Extraligy sú pre tento rok už nemožné. Prešov vypadol vo štvrťfinále s Detvou po ďalšej domácej prehre 3:4 a sezóna sa pre Tučniakov skončila.

Brankár hostí chytal s istotou

Zápas začal podľa prvaliga.sk opatrnejšie, pár striel Prešova detvianskeho gólmana Orčíka vážnejšie neohrozilo a na opačnej strane si domáci poradili s akciou Grahama. Prešov hral o pár minút presilovku, ale k vážnejšej strele sa nedostal. Keď v 13. minúte sedel na trestnej lavici Srnka, Fekiač zbytočne atakoval brankára Prešova a hostia išli do troch. Prešovčania sa dostali do dvoch šancí, lenže Orčík bol pozorný.

Na záver presilovky sa nechal vylúčiť Podsedlý, a v početnej výhode si zahrali aj hostia. Na začiatku druhej tretiny sa pripomenul hosťujúci Srnka. V 24. minúte rozbehla americká formácia akciu, na ktorej konci bola dorážka Grahama a Detva viedla 1:0. Tá bola po góle aktívnejšia a dočkala sa aj druhého presného zásahu, po odraze puku od mantinelu zvýšil na 2:0 Patrik Fekiač. O odpoveď sa pokúsil Prokop, lenže Orčík chytal s veľkou istotou. V 32. minúte mal Graham pred sebou prázdnu bránu, no strela mu nesadla.

Sezóna sa pre Prešov skončila

Znížiť mohol Dancsák, no na druhej strane mali „tučniaci“ na mále po zaváhaní a strele Grahama a ten istý hráč v 38. minúte ohrozil Martona ešte raz. Nervozita na prešovských hokejkách rástla. Tretiu tretinu začala Detva aktívne, v 44. minúte ale Prešov konečne vrátil nádej na tribúny, keď Horvát švihom prekonal Orčíka. V 47. minúte však Detve vrátil dvojgólový náskok Srnka. V 51. minúte sa podarilo znížiť po krásne prihrávke Horváta Dancsákovi – 2:3. V 53. minúte mal dobrú šancu aj Chalupa, no puk mu preskočil hokejku. V 54. minúte to pred Orčíkom vrelo, no Kubiš ho nedokázal prekonať.

Z následnej akcie sa ale tešila opäť detvianska americká päťka, Hussey dotlačil puk za betón Martona. Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času strelil kontaktný gól z uhla Chalupa. Prešov skúsil ešte v závere hru bez brankára, no prehru neodvrátil a sezóna sa pre neho končí.

HC Prešov Penguins – HC 07 Orin Detva 3:4 (0:0, 0:2, 3:2)

  • Góly a asistencie: 45. Horvát (Kivader, Dancsák), 51. Dancsák (Horvát, Kivader), 58. Chalupa (Podsedlý) – 24. Graham (Hussey, Predajniansky), 26. P. Fekiač (Sládok, Říha), 48. Srnka (Říha, Busilko), 54. Graham (Parkhouse)
  • Diváci: 874
  • konečný stav série: 1:3, do semifinále postúpila Detva

HC Prešov Penguins: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Briják, Pitka – Podsedlý, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Kohutiar – Kivader, Horvát, Schroner.

HC 07 Orin Detva: Orčík – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, Mačkovič, Devečka, Jendroľ – Síkela, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Buda, P. Fekiač, Hájnik – Balko, Šechný, Gašpar.

Môže vás zaujímať:

Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!

Neuveriteľný priebeh duelu napínavého play off: Prešov vyhrával po dvoch tretinách 4:0, aj tak prehral!

Robia dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

foto: Vlado Salzer

Prešovskí hokejisti v tejto sezóne dohrali: S Detvou prehrali 3:4
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM