Šport

Prešovskí futsalisti a ich ďalší úspešný výsledok na svojej palubovke: Ozbíjali súpera gólom dve sekundy pred koncom!

FK Prešov v prvom domácom tohtoročnom zápase uspel. Nitru zdolal tesne 4:3 a natiahol víťaznú sériu na päť zápasov. Vďaka tomu sa priblížili k tretiemu miestu, kde tróni práve tento ostatný súper. Rozhodnutie bolo dramatické, veď prišlo až dve sekundy pred koncom...

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí futsalisti a ich ďalší úspešný výsledok na svojej palubovke: Ozbíjali súpera gólom dve sekundy pred koncom!
Zdroj: Dnes24.sk

Domáci začali prvý polčas vo vysokom tempe a vedenia sa ujali už v 3. minúte, spomedzi obrancov otvoril skóre Serbin. Do zápasu sa dostávali aj hostia, domácich gól akoby utlmil.

Triasli sa žrde, Nitrania dvakrát viedli

V polovici úvodnej časti hry sa do zakončenia dostal hosťujúci Peciar a strelou z diaľky vyrovnal stav na 1:1. Neskôr sa do šancí dostali hráči oboch tímov, obaja brankári boli pozorní. Štyri minúty pred koncom prvej časti hry sa triasla aj žrď hosťujúceho gólmana. Zdalo sa, že v prvom polčase súboja ďalší gól nepadne, necelé dve minúty pred koncom ale hostia po trefe do čierneho vyhrávali.

Na začiatku druhého dejstva Šarišania zatlačili svojho súpera na ich polovici. Vyrovnať dokázali po šiestich minútach a úradujúci slovenský vicemajster mal ešte ďalšie príležitosti. Hostia sa sústredili najmä v defenzíve. Onedlho sa po bombe Mihoka triasla konštrukcia hosťujúcej bránky opäť. Vzápätí sa do protiútoku dostali Nitrania a vďaka presnej rane do siete stav ukazoval pomer 2:3.

Gól dve sekundy pred koncom

V závere zápasu mohli ísť hostia do dvojgólového vedenia. Na bránkovej čiare najprv ratoval Adam, hneď na to Prešovčanov zachránila žrď. Šarišania potom zapli na plné obrátky a zápas sa im podarilo zdramatizovať. V závere sa odhodlali k hre bez brankára. Vabank v posledných dvoch minútach zelenobielym vyšiel a dokázali vyrovnať. Domáci bojovali aj naďalej a dráma vyvrcholila až na samom konci stretnutia. Dve sekundy pred koncom duelu strhol víťazstvo na stranu Prešova Serbin. Lopta po jeho strele skončila za chrbtom nitrianskeho brankára a domáci sa mohli radovať z víťazstva 4:3.

Peter Serbin (FK Prešov): „Som rád, že zápas sme dotiahli do víťazného konca. Duel s Nitrou nebol z našej strany najlepší. V predchádzajúcich zápasoch sa nám v koncovke darilo, teraz sme sa v zakončení trápili. Fanúšikovia si od nás zaslúžia lepší výkon. Mysleli sme, že prvý gól nám pomôže, ale naopak nám skôr uškodil. Prestali sme hrať, hostia to využili a dali góly. V závere sme ale zabrali, chceli sme pokračovať vo víťaznej sérii. Do konca stretnutia ostávali sekundy, skúsil som vystreliť, trafiť bránku a vyšlo to. Z troch bodov máme radosť.“

Môže vás zaujímať:

Futbalisti Prešova už zarezávajú v príprave, došlo však aj na zmeny: Klub prezradil, ktorí hráči už v tíme nebudú!

Bratislavčanom pripravili Prešovčania nepríjemné déja vu: Opäť im nadelili sedmičku, tentoraz na ich pôde!

Derby na východe ovládol Prešov: Hokejisti sa v tabuľke stále držia na výbornom štvrtom mieste

foto: Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM