Šport

Bratislavčanom pripravili Prešovčania nepríjemné déja vu: Opäť im nadelili sedmičku, tentoraz na ich pôde!

Futsalisti FK Prešov odštartovali kalendárny rok 2016 triumfom. V zápase na ihrisku Gurmánov Bratislava zvíťazili vysoko o šesť gólov a zopakovali taký istý triumf z prvého vzájomného merania síl. Súperovi preto pripravili nepríjemné déja vu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčanom pripravili Prešovčania nepríjemné déja vu: Opäť im nadelili sedmičku, tentoraz na ich pôde!
Foto: Peter Handzuš

Gurmáni z Bratislavy Šarišanom podľahli zahanbujúco v pomere 1:7. Vo svojom úvodnom tohtoročnom zápase Prešovčania od začiatku dominovali, mali viac z hry a neustále sa púšťali do ofenzívy.

Po polčase trojgólové vedenie

Domácich dostali pod tlak a svoju prevahu zúročili v 6. minúte, o úvodný gól stretnutia sa postaral Serbin. Do dvojgólového vedenia sa dostali prešovskí hráči až v 16. minúte, v závere prvého dejstva hostia ešte kopali pokutový kop, ktorý bez problémov premenil Serbin a druhým presným zásahom v zápase zvýšil vedenie FK Prešov na 0:3.

Aj v druhom polčase boli aktívnejší hosťujúci futsalisti, ktorí si už po dvoch minútach vytvorili veľkú šancu, pred domácim brankárom presne zakončil Rohal – 0:4. Bratislavskí hráči sa nevedeli presadiť, aj keď sa dostali do zakončenia brankár Kapraľ si s ich pokusmi poradil. Šarišania hrali s chuťou a v 27. minúte zakončil akciu gólom Mihok – 0:5.

Tréner: V tíme je dobrá atmosféra

Hostia rýchlo pridali aj ďalšie dva presné zásahy, stihli to za jednu minútu. O čestný zásah domácich sa potom postaral Burda. Prešovčania tak zvíťazili aj v druhom zápase odvetnej časti. Bratislavských Gurmánov zdolali vysokým rozdielom, na skóre svietil stav 1:7. Takým istým výsledkom sa skončil aj ich prvý vzájomný zápas v tejto sezóne.

António Hernandéz (tréner FK Prešov): „Cieľom bolo vyhrať, aby sme boli blízko k prvým trom miestam. Počas sviatkov mali chlapci voľno, pred zápasom bola v tíme dobrá atmosféra. Ťažko je vyzdvihovať jednotlivcov, chlapci podali kolektívny výkon. Bratislavčania boli pre nás dobrým súperom na začiatok odvetnej časti. Mohli sme im dať aj pätnásť gólov, vyzdvihnúť musím výkony brankárov obidvoch tímov. Nechceli sme inkasovať, aby sa zápas nezdramatizoval. V stretnutí nehral Beliš, ktorý sa doliečuje po zranení kolena a šetrili sme ho na najbližší dôležitý duel doma proti Nitre.“

Môže vás zaujímať:

Derby na východe ovládol Prešov: Hokejisti sa v tabuľke stále držia na výbornom štvrtom mieste

Zmeny v kádri prešovských hokejistov: Klub opúšťajú ďalší hráči, odchádza aj legenda!

Dostali skvelý nápad a výsledok stojí za to: Prešovským hokejistom dali na prilby kamery, tie zábery treba vidieť

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM