Samospráva

Prešovské kvetinové záhony pripravujú na jeseň: Výsadba prebieha už teraz

V týchto dňoch v kvetinových záhonoch v Prešove postupne pribudne vyše 15 000 rôznych kvetov. V jarných mesiach potom rozkvitnú pestrými farbami.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské kvetinové záhony pripravujú na jeseň: Výsadba prebieha už teraz
6
Galéria

Jesenná výsadba kvetov je v Prešove v plnom prúde, a to nielen v centre mesta, ale aj na jednotlivých sídliskách. Z pestrofarebných kvetov sa Prešovčania budú môcť tešiť v prvých jarných mesiacoch.

Viac ako 15 000

„V rámci jesennej výsadby kvetov v meste Prešov postupne pribudne viac ako 15 000 kvetov. Prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti sa do prešovských kvetinových záhonov a kvetináčov vysadí 7650 kusov cibuľovín.“

„Medzi nimi budú najmä pestré tulipány bielej, bieloružovej, ružovej, červenej, marhuľovej, fialovej, svetlofialovej či cyklámenovej farby,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Kde všade vykvitnú

Vysadia sa nielen tulipány s jednoduchými kvetmi, ale aj tie so špicatými okvetnými lupienkami či s rozstrapkanými okrajmi kvetov.

K tulipánom pribudnú aj narcisy, cesnačky, modravky, šafrány a vyše 7 300 sirôtok bielej, žltej, oranžovej, svetlomodrej a bordovej farby.

„Kvety na jar vykvitnú v záhonoch nielen v centre mesta na Hlavnej ulici a na Námestí legionárov, ale aj na Levočskej ulici. Vysádzajú sa aj do kvetináčov pri železničnej stanici, na Námestí mieru či pri Opále,“ doplnila Šitárová.

Už po štvrtýkrát zakvitnú farebné kvetinové záhony aj v trávnikoch v každej zo siedmich prešovských mestských častí.

V obrazoch si pozrite aj zábery na spomínanú výsadbu kvetov. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia

FOTO: Prebieha jesenná výsadba kvetov v prešovských záhonoch
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM