Rôzne

Prešovská škôlka sa môže radovať: Podarilo sa jej obhájiť titul zelenej školy

Materská škola Mirka Nešpora získala za svoje aktivity v uplynulých dvoch školských rokoch medzinárodný certifikát Zelená škola. A titul si obhájila.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská škôlka sa môže radovať: Podarilo sa jej obhájiť titul zelenej školy
Zdroj: Mesto Prešov

V tomto školskom roku si tak táto skôlka opäť šla po certifikát i diplom s vyznamenaním Zelená. MŠ Mirka Nešpora v Prešove je jednou z mála slovenských škôl, ktoré sa stali súčasťou veľkej rodiny zelených škôl na celom svete.

Úspešne sa im darí

Škôlke sa úspešne darí realizovať tzv. sedem krokov k zelenej škole, čím dosahujú viditeľné zmeny v škole i v jej okolí. „Cieľom týchto aktivít je viesť svojich žiakov a žiačky k šetrnejšiemu prístupu voči životnému prostrediu. Environmentálna výchova prepojená s praktickými krokmi prináša v prešovskej škôlke svoje ovocie a tak sa aj tento školský rok môže pýšiť nielen výsadbou, tzv. pocitovým chodníkom, aktivitami na ochranu životného prostredia, či výstavou Plody jesene a pod., ale aj týmto prestížnym titulom,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Čo je to za projekt?

Projekt Zelená škola je najväčším certifikačno-vzdelávacím ekoprogramom na svete, do ktorého je zapojených viac ako 60 000 škôl z 58 štátov sveta. Program získal uznanie Environmentálneho programu OSN a Cenu ministra životného prostredia SR v roku 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM