Ľubomír Hudačko Správy

Obyvatelia na Janouškovej sa rozhodli konať: Zvýšte nám počet parkovacích miest!

Viacerí obyvatelia Janouškovej ulice adresovali na prešovskú radnicu žiadosť o vybudovanie nových parkovacích miest vo vnútrobloku. Čo na to magistrát?

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia na Janouškovej sa rozhodli konať: Zvýšte nám počet parkovacích miest!
Zdroj: Mesto Prešov

Obyvatelia žiadajú kompetentných o rozšírenie parkovacích miest vo vnútrobloku Janouškovej ulice č. 6, 8, 10. Navrhujú pritom riešenie, ktoré podľa ich slov najmenšou mierou zasiahne do zelene vnútrobloku.

Čo navrhujú?

A to tak, že sa premiestni stojisko kontajnerov a taktiež uskutoční výrub orecha. Ten je sčasti suchý a tým ohrozuje nielen autá v prípade zlomenia, ale v tomto čase padania plodov aj poškodzuje blízko stojace vozidlá. Týmito úpravami je tu možnosť vytvoriť ďalšie chýbajúce parkovacie miesta, nakoľko sa vo vnútrobloku nachádza parkovacia plocha iba pre päť áut, čo je kapacita postačujúca sotva pre jeden vchod,“ znie požiadavka tamojších obyvateľov, ktoré zaslali na radnicu.

Čo na to radnica?

Koordinátorka dopravy Darina Sýkorová z Mestského úradu v Prešove informovala, že pre výstavbu parkovacích miest v dotknutej lokalite je potrebné zaradiť predmetnú stavbu do plánu investičnej výstavby, ktorý spracováva oddelenie investičnej činnosti na Odbore strategického rozvoja MsÚ.

„Pokiaľ budú na predmetnú stavbu schválené finančné prostriedky poslancami Mestského zastupiteľstva, môže byť spracovaná projektová dokumentácia na ňu, ktorá bude riešiť aj výrub stromov, ktoré by stavbe prekážali. Následne po vydaní stavebného povolenia na danú stavbu, môže dôjsť k jej realizácii,“ dodala Sýkorová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM