Ľubomír Hudačko Správy

Prešovská radnica priznáva: V TEJTO lokalite vládne dopravný chaos! Aký poriadok zavedie?

Cieľom tejto zmeny je usporiadanie či usmernenie statickej dopravy a predchádzanie kolíznym situáciám a dopravným priestupkom, ktorých sa vodiči dopúšťali.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská radnica priznáva: V TEJTO lokalite vládne dopravný chaos! Aký poriadok zavedie?
Zdroj: TASR/Tomáš Halász

V okolí Torysy od univerzity po Požiarnickú ulicu bude po novom poriadok. Prešovská radnica a univerzita totiž spojili sily a v statickej doprave chcú nastaviť zmeny. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Na troch uliciach pribudne nové dopravné značenie a vodiči budú môcť legálne parkovať aj na miestach, kde doteraz parkovali v rozpore s legislatívou,“ uviedol Tomek.

Vládne tam chaos

V okolí Prešovskej univerzity a na uliciach Sedliackeho povstania a Medzinárodného dňa žien pribudne v krátkom čase nové zvislé a vodorovné dopravné značenie.

„V uličkách medzi hlavnou cestou na Ulici 17. novembra a riekou Torysa vládne dopravný chaos. Vodiči pravidelne parkujú mimo vyznačených miest a odstavené autá neraz blokujú plynulý prejazd ostatných vozidiel. Po novom v celom úseku, od areálu univerzity až po Požiarnickú ulicu, vzniknú jednosmerky,“ vysvetlil ďalej Tomek.

Cieľom tejto zmeny je usporiadanie či usmernenie statickej dopravy a predchádzanie kolíznym situáciám a dopravným priestupkom, ktorých sa vodiči opakovane dopúšťali.

Asi 35 parkovacích miest

„Na Ulici Sedliackeho povstania a na Ulici Medzinárodného dňa žien bude vyznačených približne 35 parkovacích miest. Dopravné značenie v okolí univerzity bude realizované v réžii Prešovskej univerzity bez finančnej účasti mesta Prešov. Uvedené zmeny v organizácii dopravy sa nedotknú ulice Požiarnická ani hlavnej dopravnej tepny na Ulici 17. novembra,“ dodal na záver hovorca.

ilustračné foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM