Ľubomír Hudačko Správy Správy

Prešovská primárka to povedala na rovinu: Najkurióznejší prípad jej kariéry súvisiaci s alkoholom!

Počas svojej praxe už zažila všeličo, na jeden prípad ale doteraz nezabúda. Primárka pediatrie z prešovskej nemocnice Jana Čurillová si pre náš portál spomenula, ktorú hospitalizáciu kvôli alkoholu označuje za najkurióznejšiu za celú jej kariéru. Tomuto ani nebudete chcieť veriť...

Ilustračný obrázok k článku Prešovská primárka to povedala na rovinu: Najkurióznejší prípad jej kariéry súvisiaci s alkoholom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Chtiac-nechtiac prichádza do styku s negatívnymi rekordmi či inými kuriozitami. Primárka oddelenia pediatrie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Jana Čurillová o tom vie svoje. Zažila totiž aj poriadne netradičný prípad, na ktorý doteraz nezabudla.

„Za najkurióznejší prípad, ktorý som počas svojej praxe zažila, považujem prípad spred niekoľkých rokov. Išlo o hospitalizáciu 10-ročného chlapca, ktorý sa pod „dozorom“ rodičov opil na svadbe brata tak, že upadol do bezvedomia. Do nemocnice ho priviezli sami rodičia,“ uviedla k nezabudnuteľnému prípadu J. Čurillová.

Prešovská primárka nám zároveň prezradila aj zopár zaujímavých informácií súvisiacich práve s alkoholom. Tak napríklad, v roku 2014 ako najmladšia hospitalizovaná bola iba 13,5-ročná pacientka a v roku 2015 to bolo nateraz 15-ročné dievča. V roku 2014 mali hospitalizovaných s promile v krvi 11 chlapcov a 10 dievčat a v tomto roku to bolo doposiaľ 5 chlapcov a 7 dievčat.

Čítajte tiež:

Rekordér medzi mladými pacientmi v Prešove: Toľkoto promile zistili 16-ročnému tínedžerovi!

Rekordér spomedzi pacientov v Prešove: V krčme upadol do kómy, zistili mu 11 promile!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM