Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská pediatria sa teší z príjemnej novinky: Takéto skrášlenie je k videniu, FOTO

Budova pediatrického pavilónu v Prešove sa teší z príjemnej novinky. Oči jej návštevníkov púta roztomilé skrášlenie. Veď si to pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Prešovská pediatria sa teší z príjemnej novinky: Takéto skrášlenie je k videniu, FOTO
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Mladá hudobná kapela Papyllon z Prešova ešte v závere minulého roka pokrstila svoj prvý debutový album s rovnomenným názvom Papyllon. Slávnostný akt mal však aj charitatívny rozmer.

Príjemná novinka

„Jej členovia sa rozhodli časť výťažku zo vstupného venovať oddeleniu pediatrie FNsP Prešov. Vyzbieraných 120 eur poputovalo spolu so sponzorskými peniazmi od ďalších donorov na nákup ozdobných fólií, ktoré ozdobili vstupné dvere budovy pediatrického pavilónu,“ prezradila hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková. Práve túto novinku si môže všimnúť každý, kto má na pediatriu namierené. Kresby na fóliách sú pritom od detí z materskej školy na Jurkovičovej ulici v Prešove.

Člen spomínanej kapely Bohuš Hajduch uviedol, že krst ich albumu prebehol symbolicky perím z paplónu, keďže to brali ako symboliku k ich názvu. „Domácim koncertom, na ktorom nechýbali hudobní hostia, sme vtedy ukončili jednu etapu našej tvorby,“ prezradil.

Charitatívny rozmer

Na jar sa následne vybrali na ich prvé zahraničné turné. Hrali v Rusku, na Ukrajine či v Litve. A ich album bol nominovaný na debut roka v prvom kole súťaže Radio_Head Awards. „Muzikantom držíme palce, vážime si, že svojmu umeniu dali aj charitatívny rozmer a v mene našich detských pacientov im veľmi pekne ďakujeme,“ zakončila hovorkyňa Cenková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Na pediatrickom pavilóne v Prešove pribudla roztomilá novinka
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM