Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovská kapela to poňala poriadne po svojom: Hrávajú ozaj netradičným spôsobom!

Chce to určite odvahu. Prešovská kapela N3O Akustika hrávanie totiž poňala poriadne po svojom a rozhodla sa hrať netradičným spôsobom. Dokonca skúsili regulérne turné a vyplatilo sa to. Aký druh koncertovania si vybrali?

Ilustračný obrázok k článku Prešovská kapela to poňala poriadne po svojom: Hrávajú ozaj netradičným spôsobom!
Zdroj: Dnes24.sk

Neraz sa stane, že zrazu majú plno vďaka turistom a začne nefalšovaná zábava. Zaujali dokonca aj tých zahraničných.

Hrajú len tak v uliciach

Prešovská reggae skupina N3O Akustika absolvovala turné po uliciach slovenských miest. Na trase z Bratislavy do Košíc odohrali 12 koncertov, prešli 1200 kilometrov a zahrali pre viac ako tisíc ľudí na námestiach. Kapela je známa tým, že počas ciest na svoje koncerty hrá na rôznych miestach len tak pre zábavu seba a náhodných okoloidúcich. Nepotrebujú svetelné efekty či masívne pódium. Teraz z toho spravili regulérnu koncertnú šnúru a vyplatilo sa im to.

„Hrali sme výlučne akusticky. Sme radi, že sa pri našej hudbe v hojnom počte zabavili naši fanúšikovia, aj náhodní okoloidúci, ktorí si z chuti zatancovali aj zaspievali,“ spomínajú hudobníci na svoje na slovenské pomery netradičné turné.

Pridali sa turisti a mali plno

Kapelu podporili diváci nielen dobrovoľným príspevkom do klobúka, ale veľký záujem bol aj o ich debutový album Vnímaj to svetlo. Platňa je zmesou akustického reaggae, v ktorom sa navyše miešajú prvky slovenského folklóru, world music a ďalších príbuzných žánrov. Zaujali dokonca aj zahraničných turistov, ktorí si tak zo sebou odnesú túto hudbu do svojich krajín. Denne odohrali aj tri koncerty a atmosféru z nich najlepšie vystihuje zážitok z koncertu pod Michalskou bránou v Bratislave.

„Začali sme hrať pre niekoľko našich fanúšikov a zrazu sa k nám nahrnuli turisti a mali sme plno. Všetci tancovali, tlieskali a tešili sa z toho. Bol to krásny pohľad,“ priznáva kapela, ktorá sa už teraz teší na ďalší koncert na Filmovej noci na Šarišskom hrade.

Redakcii informácie poskytol Edo Kopček

Čítajte tiež:

Milovníci zlatistého moku si prídu na svoje: Pivný festival v Prešove zverejnil lákadlá

Nádvorie prešovského PKO po dlhšom čase ožije: Pódiom bude schodisko, chystá sa provokatívny festival!

foto: archív kapely

Prešovská kapela hráva len tak na ulici: Vtiahne do rytmu vlnenia sa aj vás?
1
Galéria
Kapela z Prešova N3O Akustika: Hráva v uliciach mesta len tak
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM