Hádzaná

Prešovčanov posilnil nový pivot: Hádzanári v tíme odteraz už aj s Djeričom

Tatran Prešov bude mať nového pivota. Anteho Babiča, na ktorého si klub neuplatní opciu a sezónu dohrá na hosťovaní, nahradí francúzsky pivot Ognjen Djerić.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanov posilnil nový pivot: Hádzanári v tíme odteraz už aj s Djeričom
Zdroj: TASR

Fyzicky robustný 200 cm vysoký a 113 kilogramov vážiaci 25-ročný Djerič je rodákom a odchovancom prestížneho klubu St. Raphael. Okrem domáceho klubu pôsobil počas svojej hádzanárskej kariéry aj v druholigovom Sélestat Alsace a v prebiehajúcej sezóne nosil dres katarského klubu Al Rayyan.

„Samozrejme mám radosť z možnosti hrať za klub ako je Tatran. Je to nová skúsenosť, určite niečo iné ako hrať vo Francúzsku, alebo v Katare. V Tatrane mám možnosť posunúť sa v hádzanej vpred, a preto sa teším na svoje nové pôsobisko,“ povedal pre klubový web o svojom príchode do Tatrana francúzsky hádzanár, pre ktorého jeho nový zamestnávateľ nebol neznámy.

„Slovenskú ligu veľmi nepoznám, ale Tatran som samozrejme evidoval. Je to európske mužstvo, ktoré pravidelne hráva v najlepších medzinárodných súťažiach,“ uviedol „Ogi“.

O Djeričovi poznamenal generálny manažér tímu Miroslav Benický, že aj keď sa narodil vo Francúzsku, jeho rodičia pochádzajú z bývalej Juhoslávie, takže aj on plynulo hovorí po srbsky. "To iste v našom klube bude preň plusom v adaptovaní sa v tíme či samotnom meste,“ zdôraznil Benický.

„V živote chcem byt úspešný v tom, čo robím a nie som človek, ktorý sa vzdáva. Na palubovke bojujem rovnako ako v živote. A čo pre mňa znamená hádzaná? Je neodmysliteľnou súčasťou môjho života. Keď nemám dennú dávku športu, necítim sa dobre,“ prezradil o sebe a svojom vzťahu k hádzanej robustný pivot. Profesionálnu zmluvu s klubom uzavrel Djerič do polovice roka 2021. Naopak, v drese Tatrana po necelých dvoch sezónach končí chorvátsky pivot Anteho Babič, ktorý odchádza na hosťovanie do Železničaru Niš.

Nedávno sa darilo prešovským volejbalistom. Cez silnú Prievidzu postúpili do semifinále pohára, kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Takto sa rodilo ich víťazstvo: Prešovskí volejbalisti vyradili silnú Prievidzu
9
Galéria
Zdroj: VK Mirad PU Prešov

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM