Ľubomír Hudačko Futbal

Prešovčanom sa v Poprade extrémne nedarí: Zlomia kliatbu proti hľadajúcej sa Senici?

Vo Fortuna lige sa schyľuje k 6. kolu, v ktorom si Tatran Prešov zmeria sily s hľadajúcou sa Senicou. Tej sa ako jedinej ešte nepodarilo vyhrať.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanom sa v Poprade extrémne nedarí: Zlomia kliatbu proti hľadajúcej sa Senici?
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Zatiaľ koňare v Poprade v tejto sezóne zaznamenali dva debakle, so Slovanom (1:5) a Nitrou (0:4). To, že NTC zelenobielym nesedí svedčí aj fakt, že doposiaľ od začiatku jarnej časti minulého ročníka tu vyhrali jeden jediný duel.

Len proti Senici

A to práve proti Senici, ktorá bude súperom Tatran aj v sobotu. Naskytne sa tak pre nich ideálna príležitosť odraziť sa opäť k lepším výkonom, tá jediná výhra prišla na rad v apríli v pomere 1:0. Inak Tatran pod Tatrami body nezískava a najmä len inkasuje. A dokonca už aj na ihriskách súperov, kde naposledy nestačil na Vion Zlaté Moravce vysoko 4:1. „Súpera sme postavili na nohy, keď po našom vedúcom góle sme ho nechali rýchlo vyrovnať. Druhý zlomový moment bol gól do šatne. Mrzí ma, že dostávame veľa gólov,“ povedal po zápase tréner Miroslav Jantek.

Paradoxne, Prešovčania majú v kádri jedného z najlepších strelcov ligy. Roland Černák v piatich dueloch zaznamenal už 4 góly a lepšie je na tom v tomto porovnaní len Mareš zo Slovana, ktorý dal gólov 5. Ani taký Filip Hološko ešte nepredviedol svoje schopnosti naplno, veď zaznamenal zatiaľ len jeden zásah.

Ideálna príležitosť

Proti Prešovu bude teda stáť súper, ktorému sa každým kolom ešte viac prehlbujú problémy. Senica sa od začiatku ročníka len hľadá, máva ťažkosti vôbec zostaviť káder na ligový duel a výsledkom toho je nelichotivé posledné miesto v tabuľke. Pre koňarov je to tak ideálna príležitosť, ako zopakovať tri body z apríla tohto roka. Záhoráci totiž v lige zatiaľ získali len jeden bod a to proti Slovanu. Inak ale inkasovali aj sedmičku od Žiliny a naposledy v lige vyhrali ešte v máji proti Trnave.

Favorit zápasu tak bude celkom jednoznačný, Tatran by sa aj so strelcom Černákom mal proti ťažkopádne hrajúcej Senici presadiť a zaknihovať tri body. Duel pod Tatrami začína od 19.00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM