Futbal

Ďalší výprask Tatrana: Prešovčania inkasovali už 15 gólov, tentoraz prehrali 4:1

V novom ročníku Fortuna ligy futbalisti Tatrana Prešov pokračujú vo výkonoch, ktoré sú ako na hojdačke. Po výhre s Michalovcami opäť inkasovali výprask.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší výprask Tatrana: Prešovčania inkasovali už 15 gólov, tentoraz prehrali 4:1
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

V stretnutí tabuľkových susedov úvodné minúty veľa futbalovej krásy nepriniesli. Domáci sa len ťažko presadzovali proti päťčlennej obrannej formácii hostí.

Štyri góly do polčasu

Ako blesk z čistého neba zapôsobila situácia z 25. minúty, keď Katona našiel nestráženého Černáka, ktorý prízemnou strelou otvoril gólový účet zápasu – 0:1. Bleskurýchla odpoveď Vionu prišla už o minútu, Orávik vnikol do pokutového územia, posunul loptu Barišovi, ktorého strelu stihol Talian vyraziť, ale na dorážku Urgelu bol prikrátky. Do vedenia išli domáci v 40. minúte, keď po závare v pokutovom území sa dostál Gešnábel a z 8 metrov sa nemýlil. V 45. minúte predviedli domáci akciu po osi Urgel – Gešnábel – Orávik s krásnou gólovou koncovkou Bariša.

Po zmene strán sa hral obojstranne ofenzívny futbal. V 47. minúte mal kontaktný gól na kopačke Černák, ktorého strela z 12 m len tesne minula ľavý kút Kováčovej brány. Skóre sa menilo v 51. minúte, keď Orávikov center pretlačil do prešovskej brány Urgela. Po hodine hry Matheus vysunul Gešnábela, ktorého v čistej šanci vychytal Talian. V 66. minúte mal hetrik na kopačke Urgela, ale gólman Prešova predviedol skvelý zákrok. Kvalitný ofenzívny futbal sa hral až do konca stretnutia. V 77. minútesa v dobrej šanci ocitol Záhumenský, ktorého prudká strela tesne preletela ponad hornú žrď brány hostí. Nakoniec po slabšom úvode sa zo zaslúženého víťazstva dočkali domáci a Prešov tak inkasoval ďalší debakel.

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: „Do zápasu sme nevstúpili dobre, mali sme veľmi ľahké straty. Prešov začal bez rešpektu, dal aj vedúci gól. Našťastie sme rýchlo vyrovnali. Sme radi za to, že sme doma stopercentní, ale túžime získať aj nejaké body vonku. Dnešný zápas mal všetko čo má dobrý zápas mať.“

Miroslav Jantek, tréner Prešova: „Blahoželám Vionu k víťazstvu. Vedeli sme, že nás čaká silný súper. Súpera sme postavili na nohy, keď po našom vedúcom góle sme ho nechali rýchlo vyrovnať. Druhý zlomový moment bol gól do šatne. Mrzí ma, že dostávame veľa gólov.“

FC Vion Zlaté Moravce Vráble – 1. FC Tatran Prešov 4:1 (3:1)

  • Góly: 26. a 51. Urgela, 40. Gešnábel, 45. Bariš, – 25. Černák
  • Rozhodoval: Smolák, ŽK: Matheus, Renan – Dzúrik, Kačala, Udeh
  • 1504 divákov.
  • FC Vion Zlaté Moravce Vráble: Kováč – Záhumenský, Karlík, Horník, Chren – Bariš . Cléber (63. Ewerton), Matheus, Gešnábel (75. Ujlaky), Orávik – Urgela (84. Renan)
  • 1. FC Tatran Prešov: Talian – Micherda (46. Špyrka), Bartek, Udeh, Dzúrik, Kačala – Issa (69. Dupkala), Katona (83. Lénárt), Sedlák, Černák – Wiezik

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM