Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčania sa varia vo vlastnej šťave: Takéto cifry nafotili na teplomeroch!

Horúco doslova ako v pekle. Aj Prešov zasiahli veľké horúčavy. Pozrite, aké hodnoty ukazovali dnes teplomery Prešovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sa varia vo vlastnej šťave: Takéto cifry nafotili na teplomeroch!
18
Galéria

Veľké horúčavy zasiahli v týchto dňoch aj Prešov. Ľudia sa tak aj v našom meste doslova potia vo vlastnej šťave. Za všetko hovoria pohľady na ortute teplomerov.

Juliána na Sekčove v tieni už dopoludnia namerala slušných 26,7 stupňov, Ivanovi pre zmenu teplomer v aute ukazoval 32 stupňov. „Dnes som namerala v byte 26 stupňov. Vonkajšia teplota pred obedom ale bola už 32 stupňov,“ uviedla Prešovčanka Katka k fotografii, ktorú nám poslala. „S tými teplotami nie sú žarty. Síce konečne prišlo poriadne tropické leto, ale žiaden extrém nie je vhodný. Je lepšie fungovať doma, alebo v tieni,“ myslí si Róbert, ktorý pracuje v kancelárii.

Pre mnohých Prešovčanov sa konečne naskytla dlhodobá možnosť trávenia času a oddychovania pri vode, kde ich už len tak búrky nevyženú. Viacerí slniečko využívajú na opaľovanie.

„Tohto týždňa som pri vode prvýkrát. Priaznivé predpovede dávajú možnosť nachytať bronz a tak som tu. Netrávim ale na slnku veľa času, snažím sa dodržiavať striedavé intervaly,“ prezradila nám návštevníčka kúpaliska Lenka.

Radosť z počasia majú tradične deti. Kým v zime šantia so snehom, teraz sa nevedia nasýtiť vody. „Vnuk je vo vode rád a zabaví sa s bratom. Majú prázdniny a tak nech to konečne využijú, pretože júl bol v Prešove všelijaký,“ povedala nám Helena.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, aké rôzne hodnoty dnes ukázali teplomery Prešovčanov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Teploty v Prešove siahajú riadne vysoko: Toľkoto ľudia namerali na teplomeroch!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM