Futbal

Prešovčania s FAMÓZNOU formou môžu byť v semifinále pohára: Hrajú s trápiacim sa Trenčínom

Futbalový Tatran Prešov môže v utorok vybojovať najlepší výsledok v domácom pohári od sezóny 1996/97.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania s FAMÓZNOU formou môžu byť v semifinále pohára: Hrajú s trápiacim sa Trenčínom
Zdroj: Viktor Zamborský

Šarišania privítajú AS Trenčín vo štvrťfinále Slovnaft Cupu už v utorok od 14.30 hod. a v prípade postupu by sa priblížil k svojim najlepším výsledkom zo sezón 1993/94 a 1996/97, keď prehral až vo finále.

Líder druhej najvyššej súťaže postúpil medzi najlepšiu osmičku Slovnaft Cupu po šiestich rokoch. Z osemfinále išiel ďalej po triumfe 1:0 na ihrisku Humenného a vo štvrtom kole vyradil fortunaligistu z Podbrezovej (1:0).

Darí sa mu aj v lige, cez víkend navýšil náskok pred Košicami na päť bodov, keď tie len remizovali s Komárnom 0:0 pričom Šarišania zdolali Šamorín 2:0.

Nevyhrali už osem duelov

S týmto súperom pritom Trenčania remizovali v sobotnom ligovom zápase 1:1 a predĺžili tak šnúru nevýrazných výsledkov v najvyššej súťaži, kde nevyhrali už osem stretnutí.

V pohári mali doposiaľ pomerne priaznivý žreb, okrem druholigistov z Myjavy a Trebišova narazili na treťoligovú Belušu a v druhom kole rozstrieľali 14:0 účastníka piatej najvyššej súťaže z Hlohovca.

Trenčín hral lepšie

Prešovu sa, naopak, v lige darí, z predchádzajúcich pätnástich stretnutí vyhral trinásť a po piatich rokoch je na najlepšej ceste medzi domácu špičku.

Tímy sa spolu stretli naposledy pred vyše piatimi rokmi v dueli Fortuna ligy – domáci Trenčín vtedy zvíťazil 2:0. Zatiaľ posledné vzájomné stretnutie na pôde Prešova dopadlo v jesennej časti tej istej sezóny zdrvujúcim triumfom hostí v pomere 7:0.

Tatran sa tešil z triumfu nad týmto súperom naposledy pred 11 rokmi, keď zvíťazil 1:0 po góle Petra Katonu.

Ten istý hráč vsietil aj posledný gól proti Trenčanom, ešte v marci 2017 (1:2). Úspešnejší tím z utorňajšieho duelu čaká v ďalšej fáze vlaňajší šampión Spartak Trnava.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM